Bästa Chlorella-tillskotten 2023 – Köpguide & Bäst i Test

Observera att vissa länkar på vår webbplats kan vara affiliatelänkar, vilket innebär att vi får provision på ditt köp. Det låter oss fortsätta skriva artiklar som är gratis att läsa! Du kan läsa mer om vår recensionsprocess här.

Chlorella är en typ av alg, liknande spirulina, som vanligtvis görs till mat eller näringstillskott. Under de senaste åren har lovande forskning belyst flera hälsofördelar med att använda chlorella dagligen.

Men eftersom chlorella har en hård cellvägg kan människor inte smälta det, vilket innebär att du måste använda det som ett tillskott för att dra nytta av det. För närvarande är det tillgängligt i kapsel-, tablett- eller pulverform.

Med så många klorellatillskott på marknaden kan det vara svårt att avgöra vilka tillskott som är de mest effektiva och säkraste. Om du letar efter ett chlorellatillskott, leta inte längre.

Vårt forskargrupp har undersökt hundratals chlorellatillskott och hittat de bästa chlorellatillskotten för 2023. Dessa är de bästa klorellatillskotten för 2023 och därefter.

PRODUKTDETALJER
BÄSTA KAPSLARNA
Bästa Chlorella-tillskotten 2021 - Köpguide & Bäst i Test
Healthwell Chlorella Kapslar EKO
 • Ekologisk: Ja
 • Kvalitet på Chlorella: Medel
 • Pris vid rekommenderat intag: 6,6 kr / dag
BÄSTA PULVRET
Bästa Chlorella-tillskotten 2021 - Köpguide & Bäst i Test
Healthwell Chlorella EKO
 • Ekologisk: Ja
 • Kvalitet på Chlorella: Medel
 • Pris vid rekommenderat intag: 1,7 kr / dag
MEST PRISVÄRD
Bästa Chlorella-tillskotten 2021 - Köpguide & Bäst i Test
WeightWorld Chlorella Algae
 • Ekologisk: Nej
 • Kvalitet på Chlorella: Okänd
 • Pris vid rekommenderat intag: 2,59 kr / dag
RENAST
Bästa Chlorella-tillskotten 2021 - Köpguide & Bäst i Test
Holistic Chlorella
 • Ekologisk: Nej
 • Kvalitet på Chlorella: Mycket hög
 • Pris vid rekommenderat intag: 3,98 kr / dag

Topp 4 bästa tillskott med chlorella 2023

1. Healthwell Chlorella Kapslar EKO – Bästa kapslarna

Bästa Chlorella-tillskotten 2021 - Köpguide & Bäst i Test

De bästa kapslarna med chlorella är dessa från Healthwell. Denna förpackning innehåller ekologisk chlorella vilket vi tycker är särskilt viktigt eftersom detta är en naturprodukt som annars kan vara rätt besprutad och icke-miljövänlig.

Varje kapsel innehåller 1800 mg chlorella och den rekommenderade dosen är 6 kapslar per dag. Detta passar kanske inte dig som tycker det är svårt att svälja tabletter, men annars är det en väldigt bra produkt. Chlorellan kommer från Kina vilket är helt okej givet att den är ekologisk. Kapslarna är också helt veganska då de enda ingredienserna som finns i kapslarna är chlorella-algen och vegetabilisk kapsel gjord av hydroxypropylcellulosa.

Vi tycker också att priset på dessa kapslar är relativt bra. Med tanke på att de är ekologiska så får man vara beredd att betala lite mer, men dess ekologiska certifikat gör både bra för miljö och kropp. Användarna tycker dessutom att detta tillskott med chlorella har hjälp dem och de känner sig piggare, vilket bevisar tillskottets effekt!


2. Healthwell Chlorella EKO – Bästa pulvret

Bästa Chlorella-tillskotten 2021 - Köpguide & Bäst i Test

Om du vill konsumera chlorella som pulver är det detta tillskott du bör välja. Detta är också ett tillskott från Healthwell, och det håller givetvis samma goda kvalitet och pris som deras övriga produkter.

Varje förpackning innehåller 200 g pulver av chlorella, vilket räcker till cirka 80 portioner enligt den rekommenderade dosen. Chlorellan som finns i förpackningen är ekologisk, vilket vi tycker är kanonbra för just chlorella, både för kroppen och miljön. Fördelen när man väljer ett pulver som detta är att det inte är några fyllnadsämnen – det är endast chlorellapulver i det. Detta gör detta till ett av de renaste chlorella-pulvrena på marknaden idag.

Prisläget på denna chlorella är också mycket attraktivt. För endast en bit över 100 kr får du 80 portioner chlorella, vilket helt klart är bra med tanke på kvaliteten av pulvret. Att du väljer chlorella som pulver gör också att du kan använda det i maten såsom för pannkakor eller smoothes. Därtill är konsumenterna väldigt nöjda med denna produkt och positiva effekter såsom ökad metabolism har rapporterats.


3. WeightWorld Chlorella Algae – Mest prisvärd

Bästa Chlorella-tillskotten 2021 - Köpguide & Bäst i Test

Om du vill ha chlorella som kapslar och är ute efter mest ”bang for the buck” så är dessa kapslar perfekt för dig. Dessa kapslar är otroligt prisvärda och har ett högt innehåll av chlorella per kapsel.

Varje kapsel innehåller 500 mg chlorella, och den rekommenderade dosen är 6 kapslar per dag vilket således blir 3000 mg chlorella om dagen. Priset är mycket attraktivt. Du får hela 600 kapslar för drygt 200 kr, vilket räcker i mer än 3 månader om du tar den rekommenderade dosen varje dag. Det enda negativa vi kan hitta med denna produkt är att det inte är ekologiskt chlorella – men det kan också vara därför prislappen är mycket attraktivare.

Som helhet är dessa kapslar ett bra val, speciellt för dig som vill lägga mindre pengar på kosttillskott men samtidigt få mycket för pengarna.


4. Holistic Chlorella – Renaste tabletterna

Bästa Chlorella-tillskotten 2021 - Köpguide & Bäst i Test

Ett populärt val på chlorella-tillskottsmarknaden är dessa kapslar från Holistic. Det finns många anledningar till att konsumenterna uppskattar denna produkt, och en anledning kan vara att den innehåller chlorella som är ”Chlorella Yaeyama Premium Quality”.

Chlorella Yaeyama Premium Quality anses vara den renaste chlorellan i världen och är godkänd av det japanska hälsoministeriet. Det odlas i dammar i Japan, vilket sedan torkas och pressas till tabletter helt utan tillsatser. Cellväggarna krossas med en skonsam metod för att bevara alla näringsämnen och på så sätt ge din kropp så mycket näring som möjligt.

Det enda negativa med Holistics Chlorella är priset. Man bör ta 10 kapslar av deras chlorella per dag vilket gör att en hel förpackning endast räcker i 25 dagar. Detta gör det relativt dyrt med tanke på att varje förpackning kostar cirka 200 kr. För dig som vill ha det renaste av det renaste är detta helt klart värt det, men om du inte prioriterar renhet särskilt högt så kan du med fördel välja ett av våra alternativ ovan.


Hur vi rankade de bästa Chlorella-tillskotten 2023

Innan vi sammanställde vår lista över de bästa chlorellatillskotten undersökte vi över 50 olika chlorellatabletter, kapslar, pulver eller extrakt. När vi sammanställde våra bästa tillskott förlitade vi oss på ett antal faktorer för att avgöra vilka som är bäst. Detta var våra främsta rankningsfaktorer.

Ingrediensens kvalitet

Ingrediensens kvalitet kommer att vara avgörande för ett tillskott. När det gäller chlorella letade vi efter produkter som köpte deras chlorella främst i USA eller Japan. Dessa två länder tenderar att odla den bästa chlorella med flest näringsämnen.

Vi letade också efter kosttillskott som använde klorella med trasig cellvägg. Eftersom chlorella har en hård cellvägg kan människokroppen inte smälta den väl. Därför måste cellväggen brytas för att du ska kunna absorbera alla dess näringsämnen.

Produktionsort

Inte bara letade vi efter produkter som kom från bra länder, utan vi ville också att de skulle tillverkas i bra länder. Sverige har exempelvis strikta kvalitetskontrollstandarderna för tillverkning av kosttillskott. Eftersom chlorella kan vara förorenad med tungmetaller är det viktigt att köpa en produkt tillverkad i ett land man kan lita på eftersom det kommer att kräva testning av tungmetaller.

Ekologisk certifiering

Ekologisk chlorella är ett måste eftersom syntetiska kemikalier ofta används för att stimulera tillväxten av alger. Dessa kemikalier kan förbli i algen och sedan komma in i människokroppen, vilket orsakar vävnadsskada och skada. Ekologisk chlorella kräver ingen användning av dessa syntetiska kemikalier för att stimulera tillväxten av alger. Det är därför ekologisk certifiering är mycket viktigt.

Pris

Chlorella är lätt att odla och relativt lätt att tillverka, därför är det fortfarande ett av de billigare naturliga kosttillskotten. Ett högkvalitativt klorellatillskott bör endast kosta mellan 150-250 kr för en månads förbrukning. Priser utanför detta intervall kan innebära att du blir lurad av antingen ett prissänkande företag eller ett företag som använder sämre chlorella.

Recensioner

I slutet av dagen var det viktigt att få ett intryck av vad riktiga kunder upplevde när de tog chlorella-tillskotten. Vi letade efter produkter med mestadels positiva recensioner, men inte med recensioner som verkade iscensatta eller förfalskade. Vi letade också efter specifika fördelar som kunderna hävdade för att få ett intryck av hur bra de upplevde de många fördelarna med chlorella.

Vem ska använda ett tillskott med chlorella?

Eftersom chlorella har ett brett utbud av fördelar kan den användas av nästan alla som vill förbättra sin hälsa. Om du är en frisk vuxen över 18 år finns det många skäl att lägga till chlorella i din dagliga kost.

Men om du är under 18 år, är gravid eller ammar eller tar receptbelagda blodförtunnare, bör du förmodligen undvika att ta chlorella eftersom det kan orsaka oförutsedda komplikationer.

I allmänhet är det en bra idé att ta chlorella om:

 • Du vill avgifta dig från tungmetaller
 • Du behöver ett bra immunförsvar
 • Du har högt blodtryck eller kolesterol
 • Du vill förbättra din atletiska prestation

Även om du inte passar in i någon av dessa kategorier kan chlorella fortfarande vara fördelaktigt. Algen har ett brett utbud av hälsofördelar och har visat sig stödja din övergripande hälsa och välbefinnande.

Vetenskapligt stödda fördelar med Chlorella

Chlorella sägs ha flera fördelar, allt från viktminskning till tungmetallavgiftning . Vissa påståenden från kosttillskottsföretag är dock överdrivna och kanske inte stämmer. Med det sagt har chlorella gott om hälsofördelar som stöds av riktiga studier.

Här är de vanligaste vetenskapsbaserade fördelarna med chlorella:

Chlorella är fullt av vitaminer, mineraler och andra näringsämnen

Chlorella består av mellan 50-60% protein. Det anses också vara ett komplett protein, vilket innebär att det innehåller alla nio essentiella aminosyrorna. Chlorella innehåller också upp till 40% av RDA för järn och vitamin C, som hjälper din kropp att absorbera järn. Den innehåller också en anständig mängd magnesium, zink, kalcium, kalium, koppar, folsyra och flera andra B-vitaminer.

Det finns också ett brett utbud av antioxidanter i chlorella. Slutligen är chlorella en utmärkt källa till omega-3. Bara 3 gram chlorella har ungefär 100 mg omega 3.

Du kanske också gillar: Bästa omega-3-tillskotten

Chlorella kan binda till tungmetaller

En av de främsta hälsofördelarna med chlorella är dess förmåga att binda till tungmetaller för att hjälpa dig att ”rena kroppen” (detox). Vissa metaller som bly och kadmium kan vara giftiga och orsaka allvarliga vävnadsskador. Studier har visat att chlorella kan binda till tungmetaller eller andra toxiner och eliminera dem från kroppen. Det är därför chlorella är särskilt användbart för dem som arbetar inom gruvdrift eller utsätts för luftföroreningar.

Chlorella kan förbättra din immunitet

Antioxidanterna som finns i chlorella kan förbättra ditt immunsystem. I en liten åtta veckors studie visade deltagare som tog chlorella signifikanta markörer för ökad immunaktivitet. En annan studie visade att män som tog chlorella producerade fler antikroppar när de utsattes för ett förkylningsvirus än de som fick placebo.

Chlorella kan minska dina kolesterolnivåer

Högt kolesterol påverkar många, och särskilt vuxna. Högt kolesterol kan få dina artärer att hårdna, öka ditt blodtryck och öka risken för hjärtinfarkt. Studier har visat att chlorella kan minska det totala kolesterolet, särskilt LDL-kolesterol och triglycerider. Det kan också förhindra härdning av artärer.

Kolesterol kan stabilisera blodtrycksnivåerna

Högt blodtryck är en av de ledande riskfaktorerna för att utveckla hjärtsjukdomar. Många studier har visat att chlorella avsevärt kan minska ditt blodtryck. I en studie såg vuxna som tog chlorella i 12 veckor en statistiskt signifikant minskning av blodtrycksnivåerna än placebogruppen. En annan studie visade att chlorella kunde förhindra stelhet i artärerna och förhindra härdning.

Chlorella kan förbättra blodsockernivån

Högt blodsocker kan leda till diabetes, ett livslångt hälsotillstånd med potentiellt flera negativa effekter. Chlorella kan hjälpa till att sänka fastande blodsockernivåer och kan öka insulinkänsligheten hos patienter med fettlever.

Chlorella kan öka aerob uthållighet

Chlorella kan hjälpa dig att förbättra din uthållighet under atletiska evenemang. I en studie visade vuxna som tog chlorella en signifikant förbättrad förmåga att förse lungorna med syre, vilket är ett mått på uthållighet. Forskare tror att de grenade aminosyrorna som finns i chlorella är orsaken för denna förbättring.

Biverkningar och dosering av Chlorella

Chlorella har en status av att vara allmänt erkänt som säkert. Detta innebär att man inte har hittat några allvarliga negativa effekter när man tar tillskottet.

Men med det sagt kan chlorella potentiellt orsaka några biverkningar, särskilt under de första dagarna av användning. I allmänhet är de två vanligaste biverkningarna illamående och obehag i buken. Huvudvärk och matsmältningsbesvär är också möjliga.

I allmänhet tolereras klorella mycket bra och kommer sannolikt inte att ha någon negativ inverkan på din hälsa. Vissa grupper bör dock sannolikt undvika chlorella. Till exempel, eftersom chlorella stimulerar immunsystemet, är det kanske inte lämpligt för personer med immunsviktstillstånd eller personer som tar medicin för immunsystemet.

På samma sätt bör gravida eller ammande mödrar troligen undvika chlorella bara för att effekterna inte är exakt kända. Det är inte att säga att chlorella är osäkert, utan effekterna är helt enkelt inte kända.

Rekommenderad dosering

Det finns ingen rekommenderad dos för chlorella för närvarande. Det beror på att det inte finns tillräckligt med bevis för att se vilken dosering som behövs för de terapeutiska effekterna. Därför måste vi titta på de doser som används i kliniska studier.

I allmänhet har de flesta kliniska studier använt en dos mellan 2-3 gram per dag, vilket har visat sig lova att förbättra din hälsa på olika sätt. Därför verkar ett tillskott med denna dos idealiskt. Att hitta ett tillskott av högre kvalitet är dock viktigare eftersom ett tillskott av högre kvalitet med en lägre dos fortfarande är mer sannolikt att hjälpa dig än en produkt av låg kvalitet med en högre dos.

Det är därför det är viktigt att hitta en produkt som har testats av tredje part, som man vet var den har tillverkats, var chlorellan kommer ifrån och har en levande, mörkgrön färg.

Vanliga frågor om Chlorella

Vad är chlorella exakt?

Chlorella är en grön alg som består av en enda eukaryot cell. Den växer främst i sötvatten och är den vanligaste källan till klorofyll som vi känner till. Det finns flera olika arter av chlorella men Chlorella Vulgaris är den mest studerade och mest använda arten i kosttillskott och kosmetiska produkter.

Eftersom cellväggen i algerna är stängd måste den brytas för att din kropp ska kunna absorbera dess näringsämnen och antioxidanter. Det är därför klorellatillskott kommer i form av trasiga väggkapslar, extrakt, tabletter och pulver.

Vem ska ta chlorella?

Baserat på näringsinnehållet och rapporterade hälsofördelar med chlorella är det rättvist att säga att nästan alla kan dra nytta av att ta chlorella. Det finns dock vissa grupper som kan tycka att chlorella är mer fördelaktig än andra:

 • Individer med högt blodtryck, kolesterol eller högt blodsocker
 • Idrottare eller kroppsbyggare som vill förbättra sin uthållighet
 • Vuxna som vill ”rena kroppen” från tungmetaller eller andra toxiner
 • Vuxna som letar efter en rik växtkälla till protein

Även om du inte passar in i någon av dessa kategorier kan chlorella fortfarande hjälpa till att förbättra din övergripande hälsa tack vare dess stora antal vitaminer, mineraler och antioxidanter.

Vilken typ av näringsämnen har chlorella?

Liksom de flesta andra typer av alger är chlorella fullt av en mängd olika näringsämnen. Protein utgör ungefär 60% av chlorella vilket gör det till en av de bästa växtkällorna för protein.

Förutom protein är chlorella rik på ett antal andra näringsämnen. Det är en rik källa till järn, B-komplex vitaminer, magnesium, koppar, kalcium, fosfor och vitamin C. Det är också en rik källa till karotenoider och är den rikaste källan till klorofyll som är känd för människan.

Vad är skillnaden mellan spirulina och chlorella?

Chlorella och spirulina är två typer av alger som vanligtvis används för deras näringsfördelar. De sägs båda ha många hälsofördelar, till exempel att minska risken för hjärtsjukdomar och förbättra blodsockernivån.

Huvudskillnaden mellan de två är deras näringsportfölj. Spirulina har en något högre koncentration av protein, vilket också är varför NASA har använt spirulina som kosttillskott för sina astronauter. Chlorella har dock en högre nivå av fleromättade fetter, antioxidanter, vitamin A, riboflavin, järn, magnesium och zink än spirulina.

Chlorella är också mer benäget att förbättra atletisk prestanda än spirulina eftersom det är rikt på arginin och BCAA. Spirulina kan å andra sidan stödja matsmältningen, ha anti-canceregenskaper och kan förbättra symtomen på allergisk rinit.

Båda dessa typer av alger är likartade, vilket är varför de ofta används tillsammans. Om du är osäker på vad som är rätt för dig är det bäst att prata med din läkare innan du testar någon av dessa produkter.

Är tillskott med chlorella säkra?

För det mesta är klorellatillskott säkra och tolereras mycket bra. I vissa fall kan man dock drabbas av biverkningar såsom matsmältningsbesvär, illamående och magbesvär. Dessa biverkningar är vanligtvis mycket milda men kan vara störande om du har ett underliggande medicinskt tillstånd.

Chlorellatillskott av lägre kvalitet är mer benägna att orsaka biverkningar. Det är därför det är viktigt att hitta en produkt som du vet tillverkas i ett bra land. Tredjeparts labcertifieringar bör också finnas tillgängliga så att du vet att ditt chlorellatillskott är fritt från tungmetaller och andra toxiner.

När det gäller dosen är det bäst att börja med en lägre dos chlorella innan du arbetar upp till en högre dos. Detta bör hjälpa dig att mäta din tolerans och se om chlorella är rätt för dig.

Vad ska jag leta efter i ett tillskott med chlorella?

Chlorellatillskott varierar i form, kvalitet och pris. I allmänhet är det viktigt att veta vad du behöver leta efter innan du köper en produkt.

Eftersom chlorella kan binda till tungmetaller och kemikalier under odlingsprocessen är det viktigt att hitta ett tillskott som kan verifiera att det inte innehåller några tungmetaller genom tredjepartstestning.

För det andra är ekologisk certifiering viktigt eftersom det innebär att produkten odlades utan användning av farliga kemikalier eller bekämpningsmedel.

För det tredje bör du hitta ett chlorellatillskott som använder trasig cellvägg av chlorella. Eftersom chlorella har en hård cellvägg måste cellväggen brytas så att din kropp kan smälta den. Annars kanske du inte kan smälta det och absorbera alla näringsämnen.

Var kan jag köpa chlorella?

Tack vare den ökande populariteten för chlorella har den blivit lättillgänglig i hälsokostbutiker, mataffärer och onlinebutiker. I allmänhet tenderar onlinebutiker att sälja klorella av bättre kvalitet, även om detta inte alltid är fallet.

Du kan vanligtvis hitta chlorella i tre huvudformer – tabletter, kapslar eller pulver. Pulver är bäst för dem som letar efter ett chlorellatillskott för att blanda i mat eller dryck, medan kapslar eller tabletter är ett bättre val om du letar efter ett enkelt och bekvämt sätt att använda chlorella.

Sammanfattning

Chlorella är ett av de mest näringsrika växttillskotten och är allmänt tillgängligt i hälsobutiker och online. Det är fullpackat med vitaminer, mineraler, protein och gott om antioxidanter för att stödja din allmänna hälsa.

Oavsett om du letar efter blodsockerkontroll, blodtrycksstöd, detox, immunförsvar eller bara för att förbättra din övergripande hälsa, kan du dra nytta av att ta ett tillskott med chlorella.

Om du för närvarande är ute efter ett tillskott med chlorella, leta inte längre. Beställ det bästa ekologiska chlorellatillskottet som finns tillgängligt online, Healthwell Chlorella Kapslar EKO!

Du kanske också är intresserad av: Bidrottninggelé

Disclaimer:

Länkarna i denna produktrecension kan resultera i en liten provision om du väljer att köpa den rekommenderade produkten utan extra kostnad för dig. Detta går till att stödja vår forskning och redaktion och du bör vara medveten om att vi rekommenderar produkter av hög kvalitet.

Varning:

Var medveten om att alla råd eller riktlinjer som avslöjas här inte ens på distans kan ersätta sund medicinsk rådgivning från en licensierad vårdgivare. Se till att rådgöra med en professionell läkare innan du fattar något köpbeslut om du använder mediciner eller har problem med att granska detaljerna ovan. Individuella resultat kan variera och dessa produkter är inte avsedda att diagnostisera, behandla, bota eller förebygga någon sjukdom.

Lämna en kommentar

traningsbloggar.info DMCA.com Protection Status Reggad på Commo.se