Bästa Detox Fotplåster 2024 – Stort Test av Fotplåster

Observera att vissa länkar på vår webbplats kan vara affiliatelänkar, vilket innebär att vi får provision på ditt köp. Det låter oss fortsätta skriva artiklar som är gratis att läsa! Du kan läsa mer om vår recensionsprocess här.

Vi ansvarar för att ta hand om och skydda våra kroppar från skadliga ämnen som kan påverka vår fysiska och psykiska hälsa negativt.

Även om vår kropp redan går igenom den naturliga avgiftningsprocessen, där levern gör sig av med gifter, kan den inte alltid göra allt själv. Vi måste vara medvetna om vårt matintag och våra dagliga aktiviteter för att säkerställa att vår kropp förblir ren.

Det finns olika sätt vi kan hjälpa till att avgifta vår kropp, såsom avgiftningsdieter, ta kosttillskott eller använda detox fotplåster.

Om du vill ha ett problemfritt sätt att potentiellt avgifta kroppen, kan det vara värt att prova fotplåster detox.

Detox fotplåster hjälper till att ta bort gifter från din kropp över natten genom att helt enkelt fästa ett plåster på undersidan av dina fötter. Dessa kan också hjälpa till att sänka blodtrycket, lindra huvudvärk, hjälpa till att gå ner i vikt och förbättra sömnen.

Även om det inte finns några bekräftade vetenskapliga bevis ännu, innehåller detox fotplåster ingredienser som är fördelaktiga för kroppen. Sådana ingredienser inkluderar ingefära, som tros hjälpa till att slappna av huden, samt lavendel som tros bidra till att minska trötthet och förbättra sömnkvaliteten.

Om du är nyfiken på att se dess effekt på dig, kolla in de fyra bästa detox fotplåstrena som utsetts till bäst i test 2024 för att kanske få bort gifter från din kropp.

Snabb översikt över bästa detox fotplåster 2024

PRODUKTDETALJER
BÄST I TEST 2024
Bästa detox fotplåster
 • Antal plåster: 30
 • Kvalitet: Mycket hög
 • Garanti: Ja
 • Pris: Medel
Global Healing Detox fotplåster
 • Antal plåster: 10
 • Kvalitet: Mycket hög
 • Garanti: Nej
 • Pris: Mycket hög
BILLIGAST
Billigast detox fotplåster
 • Antal plåster: 100
 • Kvalitet: Medel
 • Garanti: Nej
 • Pris: Låg
Qagazine Detox Fotplåster
 • Antal plåster: 50
 • Kvalitet: Hög
 • Garanti: Nej
 • Pris: Medel

>> Klicka här för att se fler bra detox fotplåster <<

Topp 4 bästa detox fotplåster 2024

1. WeightWorld Detox Foot Pads – Bäst i Test 2024!

WeightWorld Detox Fotplåster - Bäst i Test

Det detox fotplåster som är bäst på marknaden 2024 enligt oss är helt klart detta från WeightWorld. Med sitt rena innehåll och otroligt attraktiva pris har detta verkligen blivit en favorit hos oss.

Dessa fotplåster innehåller naturliga ingredienser, vilket gör metoden väldigt skonsam och naturlig för kroppen. Några exempel på ingredienser är xylitol, bambu och träkolspulver, som verkar genom att suga upp oönskade orenheter, långsamt, genom fötterna när du sover. Det är en helt örtbaserade detoxmetod, vilket gör att de är de säkra att använda utan kända bieffekter. Tekniken är mycket enkel och bekväma, och perfekt för de som inte vill använda repetitiva tablettkurer eller kladdiga krämer.

I varje förpackning medföljer allt du behöver för att påbörja din detox med fotplåster. Det är ett helt komplett paket som även inkluderar ett optimalt utformat 15-dagarsprogram för bästa möjliga resultat.

Detta fotplåster har även fått otroligt många nöjda användarrecensioner och många rapporterar att de fått en positiv förändring på en kort tid. Vi tycker att dessa fotplåster är otroligt undervärderade med tanke på hur mycket kvalitet man får per krona, i jämförelse med andra tillverkare av fotplåster. Med det sagt är detta det detox fotplåster som är bäst i test 2024!


2. Global Healing Foot Pads

Global Healing Foot Pads

Detta detox fotplåster från Global Healing är ännu ett mycket bra val för dig som är ute efter ett högkvalitativt fotplåster. Precis som vår bäst-i-test-vinnare ovan, så består detta fotplåster av endast naturliga ingredienser. Det har också stämplats som GMO-fritt och veganvänligt vilket alltid är trevligt.

Dessa plåster är gjorda av naturliga ingredienser som bambu, örter och ädelstenar, som har utvecklats av långvarig medicinsk forskning i Japan. De är också enkla att sätta på och behandla med eftersom de sitter på under natten.

Det enda vi kan klaga på när det gäller dessa detox fotplåster är priset. Varje förpackning innehåller 10 fotplåster, vilket gör att det blir en relativt hög kostnad per fotplåster. Vi tycker alltså att man får mer för pengarna om man köper WeightWorlds fotplåster ovan. Men har du inga problem att spendera några kronor extra – så har du här ännu ett mycket bra detox fotplåster för att behandla din kropp inifrån och ut.


3. FLORATY Detox Fotplåster – Billigast

FLORATY Detox Fotplåster - Billigast

Ett annat bra val när det kommer till detox fotplåster är dessa från varumärket FLORATY. Det som utmärker dessa fotplåster är att de har en otroligt låg kostnad per fotplåster, vilket helt gör de till ett bra val om du är en storförbrukare av fotplåster.

Varje förpackning innehåller 100 stycken fotplåster. De hjälper till att aktivera cellerna, lindra trötthet, förbättra sömnkvaliteten, främja välbefinnandet och rena kroppen. Det vi inte vet helt säkert är hur kvaliteten på dessa fotplåster står sig jämfört med vår testvinnare ovan. Eftersom det är väldigt många fotplåster per förpackning kan det alltså vara bra att prova vår testvinnare ovan och utvärdera effekten innan du beställer hem ett storpack.

Ingredienserna i dessa fotplåster är naturliga och inkluderar bland annat ingefära, lavendel och olika typer av mineraler. Användarna rapporterar relativt skilda recensioner vilket tyder på att effekten av dessa fotplåster verkar vara väldigt individuell – och det kan som sagt vara bra att prova innan man bestämmer hem ett storpack. Men har du redan testat detox fotplåster och vet att det fungerar för dig så är dessa fotplåster extremt prisvärda!


4. Qagazine Detox Fotplåster

Qagazine Detox Fotplåster

Ett detox fotplåster som vi också tycker är bra är detta från Qagazine. De håller en relativt låg prislapp sett till fotplåster och innehållet är högkvalitativt.

Varje paket innehåller 50 stycken fotplåster, vilket gör att du kommer klara dig ganska långt med en förpackning. Plåstrena innehåller många högkvalitativa naturliga ingredienser som till exempel anjonpulver, bambuvinäger, bambukol, chitin, vitamin C och växtfibrer. Dessa ämnen hjälper till att främja blodcirkulationen och ämnesomsättningen, förbättra sömnkvaliteten, minska stress och spänning och mycket mer.

Enligt Qagazine själva hjälper dessa detox fotplåster till att aktivera celler, att effektivt ta bort gifter från kroppen, lindra ledvärk och muskelspänningar, främja hälsosam genomblödning och förbättra sömnkvaliteten. De påpekar dock också att detox fotplåster bara kan spela en stödjande roll. För att upprätthålla en god hälsa under lång tid är det nödvändigt att utveckla goda levnadsvanor, vilket vi helt klart håller med om.

Användarrecensionerna är av varierande betyg, men det är många personer som rapporterar positiva effekter. Exempelvis upplever de att de har förbättrat sin sömn och läkt skador på sin kropp. Vi tycker därför att dessa detox fotplåster helt klart kvalificerar som en av de bästa på marknaden just nu!


Andra sätt att avgifta din kropp

Att applicera detox fotplåster är inte det enda sättet att ta bort gifter från din kropp. Läs vidare för att ta reda på om andra sätt du kan befria din kropp från gifter och förbättra din allmänna hälsa.

Minska alkoholintaget

Det mesta av den alkohol du dricker metaboliseras av levern, vilket hjälper till att eliminera det från din kropp genom att omvandla det till acetat. Ju mer du dricker, desto hårdare måste din lever arbeta för att bearbeta alkoholen du konsumerar. Detta kan påverka hur din lever filtrerar bort annat avfall och gifter från din kropp.

Få tillräckligt med sömn

Att se till att du får tillräckligt med sömn på mellan 7 och 9 timmar per natt hjälper till att hålla kroppens naturliga avgiftningssystem i toppskick. Detta är särskilt viktigt eftersom din kropp gör sig av med biprodukter som den samlat på sig under dagen när du sover. Ett bra hjälpmedel om du har svårt att sova är exempelvis en sovmask.

Håll dig hydrerad

Dricksvatten släcker inte bara törsten, utan hjälper också din kropp att spola ut slaggprodukter, som urea och koldioxid. Dessa toxiner avlägsnas genom urinering och svettning. För optimal hälsa bör män dricka cirka 3,7 liter och kvinnor 2,7 liter vatten per dag. Naturligtvis varierar denna mängd beroende på en persons livsstil, och törsten kan för de allra flesta vara en bra signal för när du bör dricka vatten.

Ät rätt saker

Att äta en kost rik på antioxidanter minskar skador orsakade av ett överskott av fria radikaler. Några av de livsmedel som du bör inkludera i din kost inkluderar nötter, frukt, grönsaker och bär. Tarmhälsa är också avgörande när det kommer till funktionen hos ditt avgiftningssystem. Försök att få din dagliga dos av probiotika genom att exempelvis äta tomater, bananer, havre och vitlök (eller eventuellt ta vitlökskapslar). Det kan också vara bra att komplettera med tillskott såsom omega-3 om du inte äter fisk minst två till tre gånger i veckan.

Funkar detox fotplåster?

Det finns för närvarande inga vetenskapliga bevis för att detox fotplåster fungerar. 

Tillverkare av fotplåster hävdar dock att deras detox fotplåster tar bort skadliga ämnen från kroppen, inklusive:

 • toxiner
 • metabolt avfall
 • tungmetaller
 • kemikalier

Kroppen har redan sätt att bli av med dessa skadliga ämnen. Till exempel njurar och lever för att eliminera avfall och gifter från kroppen, men också svettkörtlar för att rensa dessa ämnen när kroppen svettas.

Vetenskapen har däremot inga bevis på att detox fotplåster hjälper, även om vissa användare rapporterar att de upplever förbättringar mot:

 • Huvudvärk
 • Depression
 • Parasiter
 • Trötthet
 • Sömnlöshet
 • Diabetes
 • Artrit
 • Högt blodtryck
 • Celluliter
 • Viktminskning

Effekter och fördelar

Även om det inte finns några vetenskapliga bevis för att detox fotplåster fungerar på det sätt som vissa företag hävdar att de gör, kan vissa ingredienser i fotplåstrena vara fördelaktiga på andra sätt.

Vissa företag säljer detox fotplåster som innehåller ingefära. Ingefära kan vara användbart för att lindra symptomen på artros, eftersom det har antiinflammatoriska egenskaper.

En liten studie från 2014 fann att den aktuella appliceringen av ingefära kan göra att huden slappnar av och värms. Denna studie fann också att det minskade smärtan av kronisk artros.

Vissa detox fotplåster innehåller också lavendelolja. En studie från 2015 fann att när personer med självrapporterade sömnsvårigheter också utövade bra sömnrutiner, minskade plåster med lavendelolja trötthet under dagen och förbättrade även sömnkvaliteten.

Turmalin är en annan ingrediens som vissa företag använder i detox fotplåster. Detta mineral kan avge långvågig infraröd strålning när det är i form av ett fint pulver.

En undersökning från 2012 av den vetenskapliga litteraturen om långvågig infraröd strålning fann vissa bevis för att turmalinpulver kan minska smärta för personer med reumatoid artrit och smärtsamma menstruationer. Forskningen om hälsofördelarna med långvågig infraröd strålning är dock fortfarande i ett tidigt skede.

Människor som upplever vissa fördelar när de använder detox fotplåster kan upptäcka att dessa ingredienser hjälper dem att sova och eventuellt minska inflammatoriska tillstånd eller smärta.

Risker och biverkningar

Många detox fotplåster innehåller trä- eller bambuvinäger. Trävinägers aktiva ingrediens är pyrolignsyra. När den kommer i kontakt med huden kan pyrolignsyra orsaka irritation och brännskador. Avdunstningen kan också leda till yrsel.

Vissa människor kan också få en allergisk reaktion som svar på detox fotplåster. Alla som upplever biverkningar av att använda detox fotplåster bör sluta använda dem omedelbart. Om de får andningssvårigheter ska de ringa efter akut hjälp.

Vanliga frågor om detox fotplåster

Om du inte har provat detox fotplåster tidigare, så kan du här läsa svaren på några av de vanligaste frågorna.

Vad är detox fotplåster gjorda av?

Detox fotplåster innehåller en blandning av naturliga ingredienser, inklusive örter, mineraler och vitaminer. Några av de vanligaste ingredienserna i detox fotplåster inkluderar bambuvinäger, C-vitamin, turmalin, lavendel och ros.

Fungerar detox fotplåster?

Enligt deras tillverkare absorberar detox fotplåster gifter och tungmetaller från kroppen medan du sover. Några av de andra hälsofördelarna med detox fotplåster inkluderar bättre sömn, mer energi och förbättrad blodcirkulation. Även om det inte finns några medicinska bevis för deras effektivitet, är de fortfarande populära att använda och det är inte ovanligt att uppleva positiva effekter av dem.

Varför blir detox fotplåster svarta efter användning?

Många som använder detox fotplåster tycker att de blir svarta över en natt. Enligt tillverkarna återspeglar denna mörka, klibbiga färg de toxiner och tungmetaller som har frigjorts från din kropp under natten. Det sägs att ju mer du använder plåstrena, desto mindre mörka ska de bli över natten.

Hur länge ska man använda detox fotplåster?

Eftersom alla individer är olika, finns det inget föreskrivet tidsintervall där du bör applicera detox fotplåster. Det är därför bäst att vägledas av hur mörka och klibbiga plåstrena är på morgonen. Enligt vissa tillverkare kan det ta upp till en månads behandling innan plåstrena förblir ljusa när du vaknar upp.

Vem bör undvika detox fotplåster?

Om du har accepterat det faktum att du inte kommer att se några avgiftande resultat från fotplåstrena och ändå vill använda dem, så är det inte farligt. Läkare är överens om att detox fotplåster, även om de är ineffektiva, är ofarliga att prova. Så länge du inte utvecklar en allergi från att applicera fotplåstrena och att de inte orsakar för mycket skada på din plånbok, så finns det liten nackdel med att prova dem om du är intresserad!

Slutsats

Det finns inga vetenskapliga bevis för att detox fotplåster fungerar. Kroppen gör sig naturligt av med slaggprodukter, gifter, kemikalier och tungmetaller genom njurar och lever och, i mindre utsträckning, genom svettkörtlarna i huden.

Vissa ingredienser i detox fotplåster kan dock ge andra fördelar. Ingefära, turmalin och lavendel kan hjälpa till med smärta och sömnkvalitet. Andra ingredienser, som trä- eller bambuvinäger, kan dock irritera huden.

Är du intresserad av att se om detox fotplåster har någon effekt för just din kropp så rekommenderar vi slutligen WeightWorld Detox Foot Pads, som är vår bäst-i-test vinnare när vi testat marknaden.

Foto av författare

Skrivet av: Victor Mårtensson

Victor är vår främsta produkttestare och redaktör. Han har mer än 10 års erfarenhet inom träning och har tränat inom olika sporter på hög nivå. Med sin erfarenhet och kompetens har han en djupgående kunskap inom framförallt inom kropp, hälsa och kost.
traningsbloggar.info Reggad på Commo.se