Bästa Glucomannan 2024 – Bäst i Test & Köpguide

Observera att vissa länkar på vår webbplats kan vara affiliatelänkar, vilket innebär att vi får provision på ditt köp. Det låter oss fortsätta skriva artiklar som är gratis att läsa! Du kan läsa mer om vår recensionsprocess här.

Om du redan har kämpat lite med att gå ner i vikt, optimera dina blodsockernivåer eller helt enkelt förbättra hjärthälsa genom att kontrollera värdena av LDL-kolesterol utan framgång, då förstår vi din utmattning. Marknaden svämmar över av olika hälsotillskott som svär vid allt att de kommer att förbättra din allmänna hälsa. Men när skåpet med kapslar eller pulver är tom, känner du för det mesta inget annat än besvikelse.

I den här artikeln vill vi prata om ett tillskott som kallas Glucomman, som inte bara är effektivt när det gäller att gå ner i vikt, utan också kontrollerar nivåerna av LDL-kolesterol och triglycerider i din kropp och optimera blodsockernivåerna. Även om det fortfarande krävs en anständig nivå av forskning för att lyfta fram alla fördelarna med Glucomannan, är det värt att notera att det också finns många studier som bekräftar dess positiva effekter på hälsan.

Överblick över Topp 5 Bästa Glucomannan 2024

PRODUKTDETALJER
BÄST I TEST
WeightWorld Glucomannan Complex Kapslar - Bäst i Test!
WeightWorld Glucomannan Complex
 • Form: Kapslar
 • Dos per portion: 2 kapslar
 • Mängd: 180 kapslar
 • Vegansk: Ja
 • Glutenfri: Ja
renast
Core Glukomannan - Renast
Core Glukomannan
 • Form: Kapslar
 • Dos per portion: 2 kapslar
 • Mängd: 180 kapslar
 • Vegansk: Nej
 • Glutenfri: Ja
mångsidig
Healthwell Diet Fiber - Mångsidig
Healthwell Diet Fiber
 • Form: Kapslar
 • Dos per portion: 2-3 kapslar
 • Mängd: 90 kapslar
 • Vegansk: Ja
 • Glutenfri: Ja
Allevo Weight Loss Capsules - Kvalitetsmärke
Allevo Weight Loss Capsules
 • Form: Kapslar
 • Dos per portion: 3 kapslar
 • Mängd: 63 kapslar
 • Vegansk: Ja
 • Glutenfri: Ja
Bästa pulvret
Now Foods Glucomannan - Bästa pulvret
Now Foods Glucomannan Pulver
 • Form: Kapslar
 • Dos per portion: 2-3 kapslar
 • Mängd: 90 kapslar
 • Vegansk: Ja
 • Glutenfri: Ja

Klicka här för att se fler glukomannan-tillskott!

Glucomannan är ett tillskott som utvinns från en växt som kallas konjacrot. Det är en populär växt i den asiatiska kulturen, precis som till exempel bockhornsklöver och moringa, med nationer som har använt den i århundraden för att behandla vissa åkommor och förbättra den allmänna hälsan. Det ger en del nödvändiga mineraler och vitaminer som bidrar till den normala funktionen av immunförsvaret och metabola systemet, såväl som matsmältningskanalen.

Det är också mer populärt bland kvinnor eftersom det, förutom att behandla problem med viktökning, blodtryck och blodsocker, också hjälper mot smärtsamma menstruationer och PMS-symtom, samtidigt som det lindrar bröstsmärtor och hemorrojder.

Utan vidare, eftersom du är här för att reducera din aptit och förmodligen gå ner i vikt eller sänka blodtrycket och blodfettsnivåerna, låt oss ta en titt på glucomannan-tillskott och vad du ska tänka på när du väljer ett.

Det är viktigt att notera att att ta Glucomannan inte är någon ersättning för hälsosam näring och kost. Du kan använda det som ett komplement som du tar efter att du redan har ätit. Det är också bra att ha i åtanke att alla kosttillskott inte fungerar likadant och resultaten varierar från person till person.

Ändå visar tillskott med Glucomannan att du kan gå ner i vikt utan att känna ångest av att äta eller svälta dig själv. Det ska det hjälpa dig att balansera din kost och göra dig mätt innan du äter för mycket och mår dåligt av det. Glöm ändå inte att nyckeln som håller din hälsa ligger i din kost och hur mycket mat du tror räcker för just din kropp.

Du kanske också är intresserad av: Bästa vätskedrivande

Saker att veta innan du köper Glucomannan-tillskott

I det här avsnittet kommer vi att prata om allt du behöver veta innan du köper ditt första Glucomannan-tillskott. Vi hjälper dig att förbättra din övergripande kunskap om denna lösliga fiber från växter och hur den kan förbättra din kost och vikt.

Informera dig själv om den bästa typen för dig

Precis som många andra kosttillskott som finns på marknaden finns Glucomannan också tillgängligt i flera former. De mest populära formerna inkluderar:

 • Kapslar
 • Pulver
 • Tabletter
 • Gummies

De vanligaste alternativen är kapslar och pulver, där pulver är mer framträdande eftersom det kan blandas med shakes och smoothies. Tabletterna och gummierna utgör dock en viss riskfaktor eftersom de kan utgöra en kvävningsrisk, särskilt när det gäller barn.

Vegansk

Eftersom konjacrot är av växtursprung finns det ingen risk med att äta en produkt som inte är lämplig för veganer. Men även om den stora majoriteten av Glucomannan-tillskott kommer från växter och inte innehåller något som kan äventyra din veganska livsstil, är det viktigt att notera att vissa alternativ kan innehålla gelatin eller någon annan produkt som används för att göra gummiar.

Med det i åtanke är det viktigt att noggrant läsa etiketterna på Glucomannan-produkterna om du skall köpa en. Lyckligtvis kommer vi också att presentera några veganvänliga produkter så att du inte behöver söka igenom hela internet för att hitta det perfekta vegantillskottet som kommer att fungera på dig.

Andra vitaminer och mineraler

Glucomannan-tillskott kan inkluderas med vitaminer som vitamin B-komplex, C, vitamin D eller E som är en kraftfull antioxidant. Utöver det kan det inkludera andra mineraler som vår kropp använder för att förbättra ämnesomsättningen och immunförsvaret.

Även om många människor skulle ha en positiv syn på ett sådant tillvägagångssätt, är det inte alltid tillrådligt eftersom Glucomannan kan begränsa absorptionen av sådana element och få dig att känna dig orolig och obalanserad hormonellt. Med det i åtanke bör du leta efter Glucomannan-alternativ utan dessa vitaminer inuti om inte din läkare ger dig detta råd.

Gluten

Är Glucomannan glutenfri? Konjacrotpulvret i sig är glutenfritt, men lura dig inte så lätt. Många farmaceutiska anläggningar gör Konjac Glucomannan med hjälp av olika kosttillskott som kan förbättra dess livslängd och göra den mer effektiv. Sådana kosttillskott kan faktiskt innehålla gluten.

Det kostar dig inte att vara försiktig. Ta bara en titt på etiketten på ditt valda Glucomannan-tillskott så är vi säkra på att du kommer att hitta precis det du behöver. I våra recensioner kommer vi också att lyfta fram vilka alternativ som är glutenfria och vilka som inte är det. På så sätt kan du ha lättare att leta efter en produkt som inte gör dig sjuk i onödan.

Ska gravida kvinnor använda Glucomannan?

Det finns en allmän uppfattning att kvinnor inte ska konsumera för mycket fibrer när de är gravida. En av biverkningarna som upplevs är att de känner sig mer gasiga och förstoppade. Förstoppning under graviditeten kan leda till hemorrojder som kan vara extremt smärtsamt särskilt efter förlossningen.

Med Glucomannan är det annorlunda, åtminstone enligt en studie. Denna studie undersökte effekterna av Glucomannan på graviditetsförstoppning och fann att cirka 75 % av kvinnorna upplevde 6 gånger snabbare tarmrörelser, i motsats till 25 % av kvinnorna som upplevde ännu mer än 6 gånger snabbare tarmrörelser.

Enligt dessa resultat och många andra anses Glucomannan vara en typ av behandling för förstoppning och svårigheter med avföring hos gravida kvinnor.

Dosering

Doseringen av Glucomannan skiljer sig mycket åt. Vad som rekommenderas som en viss mängd beror på tillverkaren som tillverkar tillskottet. Vanligtvis rekommenderas det att inte ta mer än 4 till 5 gram Glucomannan dagligen.

Om du tar pulvret resulterar det vanligtvis i lite mer än en tesked. Som sagt, om du vill ha flera doser över dagen, bör du överväga att få en halv tesked doser eller ännu mindre för att se till att inte överskrida det dagliga rekommenderade intaget.

Storlek på förpackning

Normalt sett så borde du tänka på hur länge Glucomannan-förpackningen håller för dig. Det borde inte vara så svårt att avgöra, särskilt om du redan har använt det ett tag och nu vill fortsätta med något annat tillskott.

Om du är ny på att använda Glucomannan och du är osäker på hur din kropp kommer att reagera och om du kommer få några synliga resultat, bör du överväga att skaffa en mindre förpackning som är tillräcklig förbrukning för en månad eller två. Vissa människor köper tillräckligt med Glucomannan-tillskott för att kunna förbruka det i flera månader, men sådana människor har redan använt det och vet hur de kommer att reagera på det.

Å andra sidan kan de som inte gör det eventuellt bli besvikna på smaken, eller inte se någon betydande viktminskning eller förbättring av blodsockret. Då är det bättre att börja med en mindre förpackning så att de inte skulle behöva slänga det eller spendera alltför mycket pengar på något de inte ens kommer att använda.

Allergener

Vi har redan pratat om Gluten, som är ett av de mest framträdande allergenerna i kosttillskott, åtminstone de som är veganska utan mejeriprodukter. Som vi sa kommer vissa kosttillskott med gluten vara dåliga för din allergi. Lyckligtvis är det mindre chans för andra allergener som soja, laktos och andra.

Om du inte är just allergisk mot konjacrot som används för att extrahera Glucomannan finns det inget att oroa sig för. Glucomannan, eller Konjac för att vara exakt, orsakar vanligtvis inte en allergisk reaktion. I sällsynta fall får man den oönskade reaktionen då man upplever kliande hud, nässelutslag eller utslag och i svårare situationer kan det hända att man får svårt att andas.

Känn till de möjliga biverkningarna

Så, förutom en negativ allergisk reaktion, vilka är de andra biverkningarna och potentiella riskerna med att ta Glucomannan. Vi vet att Glucomannan kan bromsa matsmältningen, vilket ger ett intryck av att vi är mätta och att vi åt mycket mat, vilket innebär att vi är mindre benägna att ha konstiga matsug eller uppleva hunger.

De viktigaste fördelarna med Glucomannan är främst relaterade till viktminskning, hantering av förstoppning, diabetes och hjärt-kärlsjukdomar. Många studier, inklusive denna, tittar på fördelarna med användningen av Glucomannan inom vården.

Det är dock viktigt att notera att det finns vissa biverkningar av Glucomannan, och de kan lätt förvandlas till risker om du inte är tillräckligt uppmärksam.

Några enkla biverkningar av Glucomannan kan inkludera uppblåsthet, förstoppning och ibland diarré om personen tar mer än den rekommenderade dosen på 5 gram. Det kan dock finnas mer riskfyllda biverkningar.

Glucomannan kan förhindra absorption av vissa ämnen men kanaliserar dem ut ur kroppen genom en tarmrörelse. Det är därför du inte kommer att se för många vitaminer och mineraler på produktetiketterna, mest för att de står i konflikt med Glucomannan-formulan. Men detta förebyggande av absorption kan gå så långt så att det tillslut förhindrar absorption av viktiga läkemedel.

Vanligtvis är de mediciner för olika tillstånd som huvudvärk och andra. Men den riskabla biten är att Glucomannan förhindrar absorptionen av vissa läkemedel som hjälper till att kontrollera diabetes. Så vi kan säga att Glucomannan är ett slags tveeggat svärd eftersom det hjälper till att optimera sockret i kroppen, men det kommer också att hindra vår kropp från att absorbera de nödvändiga näringsämnena.

Som sagt, var super försiktig när du tar Glucomannan med andra näringsämnen. Rådgör dessutom med din läkare om du tar mediciner mot diabetes eller något annat tillstånd.

Topp 5 Bästa Glukomannan Tillskott 2024

Vi hoppas att vi har kunnat utbilda dig om rätt och fel användning av Glucomannan och vad du kan förvänta dig när du ska köpa detta exotiska kosttillskott. Men låt oss ta en titt på det du kanske framförallt har kommit hit för, de bästa Glucomannan-tillskotten som finns på marknaden just nu.

1. WeightWorld Glucomannan Complex Kapslar – Bäst i Test!

 • Form: Kapslar
 • Dos per portion: 2 kapslar
 • Mängd: 180 kapslar
 • Vegansk: Ja
 • Glutenfri: Ja

Detta Glucomannan-tillskott från WeightWorld är det bästa vi har testat. Det finns givetvis många anledningar till att detta tillskott är vår favorit.

Till att börja med ser innehållet väldigt fint ut. Det innehåller inte de vitaminer som kan vara farliga att kombinera med tillskottet, vilket givetvis är otroligt positivt. Det innehåller vitamin B3 och D3, men detta är absolut ingen fara så länge du håller dig till det rekommenderade intaget. Den rekommenderade dosen är 6 kapslar per dag, då man kommer upp i 3000 mg glucomannan. Du kan självklart justera mängden kapslar efter din personliga dosering. Därtill är kapslarna väldigt rena, och innehåller inte några konstiga ämnen enligt vår granskning.

Kapslarna är exempelvis berikade med krom, som är känt för att bidra till den övergripande ämnesomsättningen och till underhållet av normala blodsockernivåer. På liknande sätt bidrar Vitamin B3 till en normal förbränning av proteiner och glykogener, samt till en normal energifrigörande ämnesomsättning. På det sättet så kombinerar Glucomannan Complex ett flera olika positiva ämnen som boostar vägen till en hälsosam kropp.

Ett stort plus i kanten är att detta tillskott med glucomannan är vegetarian- och veganvänligt. Det är dessutom glutenfritt, vilket gör att det passar i princip alla människor. När vi dessutom analyserar prislappen och användarrecensionerna så kan vi inte annat än att älska detta tillskott. Det är en av de billigare glucomannan-tillskotten sett till kapsel per krona, och har också mycket nöjda kunder med goda resultat. Helt klart bäst i test enligt oss!


2. Core Glukomannan

 • Form: Kapslar
 • Dos per portion: 2 kapslar
 • Mängd: 180 kapslar
 • Vegansk: Nej
 • Glutenfri: Ja

Svenskt kosttillskott är ett märke som vi gillar otroligt mycket då de har ett brett utbud av kvalitetstillskott. Och detta tillskott med glucomannan gör oss inte besvikna.

Detta tillskott med glukomannan innehåller ingen utfyllnad, vilket många andra tillskott med detta ämne gör. På det sättet är detta helt klart ett tillskott av hög kvalitet med hög renhet. Det består av ett högkoncentrerat 95 %-igt extrakt från konjacrot, vilket gör att du får största möjliga effekt från innehållet.

Dessa kapslar lämpar sig således utmärkt för viktminskning, normalt kolesterol och ökad mättnadskänsla. Det innehåller inga tillsatsämnen, så renare än så här blir det knappast. Det höga koncentratet på 95 %-igt extrakt från glukomannan, och den mycket attraktiva prislappen gör detta till vår favorit bland de ”renare” tillskotten. Det är dock inte vegetarianskt eller veganskt då det innehåller bovint gelatin, vilket kan vara en nackdel för veganer.

De många nöjda kundrecensionerna och det rena innehållet av dessa kapslar gör dock att dessa helt klart är en av de bästa glucomannan på marknaden.


3. Healthwell Diet Fiber

 • Form: Kapslar
 • Dos per portion: 2-3 kapslar
 • Mängd: 90 kapslar
 • Vegansk: Ja
 • Glutenfri: Ja

Detta tillskott från Healthwell är ett tillskott som inte bara innehåller rent glucomannan, utan också betaglukan. Anledningen till detta är inte särskilt konstig, då dessa ämnen har visat sig vara bra att kombinera med varandra.

Som tidigare nämnts så fungerar Glukomannan så att det bildar en gel i magen, vilket kan leda till långsammare magsäckstömning och därför öka din mättnad. Betaglukan, däremot, bidrar till blodsockerkontroll som gör att energinivåerna hålls i schack även om du kanske inte har ätit lika mycket som du brukar. Men betaglukan gör inte bara detta, utan främjar också upprätthållandet av hälsosamma kolesterolnivåer, vilket är positivt för i princip alla människor. På så sätt är detta ett lämpligt tillskott om du exempelvis vill gå ned i vikt eller bara förbättra din allmänhälsa.

Tittar vi på innehållet i dessa kapslar så innehåller dem inga konstigheter. Per kapsel får du cirka 350 mg glukomannan och 65 mg betaglukan. Det är därför lätt att justera dosen efter just dina dagliga behov. Det vi också tycker är bra med dessa kapslar är att de är växtbaserade, och alltså lämpliga för såväl vegetarianer som veganer.

Det enda vi tycker är en nackdel med dessa är priset. Du får inte lika mycket glucomannan per krona som du får för de kapslarna som vi har nämnt ovan. Däremot får du betaglukan, vilket kapslarna ovan inte innehåller. Däremot är kunderna mycket nöjda och många upplever att de förbättrat sin hälsa och exempelvis gått ned i vikt med dessa kapslar.

Sammanfattningsvis så kan man alltså säga att för dig som vill ta din hälsa till nästa nivå, och inte är så känslig när det gäller priset, så är dessa kapslar ett alldeles utmärkt val.


4. Allevo Weight Loss Capsules Glucomannan

 • Form: Kapslar
 • Dos per portion: 3 kapslar
 • Mängd: 63 kapslar
 • Vegansk: Ja
 • Glutenfri: Ja

Allevo är ett mycket känt märke i Sverige när det gäller tillskott för viktminskning. Det är således inte särskilt förvånande att de har ett tillskott även med glukomannan.

Allevos ”viktminskningskapslar” med glucomannan gör att magen sväller cirka 80 gånger sin egen volym och bildar gel. Detta för att minska hungern och öka mättnadskänslan, samtidigt som det ökar tarmverksamheten.

Den rekommenderade dosen är 9 kapslar per dag, vilket gör att du uppnår 3000 mg glukomannan. De rekommenderar även att du intar mycket vatten när du tar dessa kapslar, så att du säkerställer att kapslarna når magen.

Som helhet tycker vi dessa kapslar är bra, och innehållet är av hög kvalitet. Priset är dock på den dyrare sidan av de tillskott vi testat, och användarna är överlag nöjda även om det är ett fåtal som hade önskat mer mättnadskänsla. Sammantaget tycker vi dock detta är en utmärkt produkt av ett kvalitetsmärke, så det kan knappast bli fel med att exempelvis börja med dessa när du är ny med glucomannan.


5. Now Foods Glucomannan Pulver – Bästa pulvret

 • Form: Pulver
 • Dos per portion: 2 g
 • Mängd: 227 g
 • Vegansk: Ja
 • Glutenfri: Ja

När vi åldras blir det lite överväldigande svårt att balansera våra kolesterolvärden, särskilt när det kommer till det dåliga LDL-kolesterolet som kan orsaka blodproppar och ett flertal olika hjärtproblem. Det är därför NOW Supplements innehåller ett speciellt Glucomannan-tillskott som tar itu med problemen med kardiovaskulär hälsa och hjälper dig att balansera dina kolesterolnivåer, både HDL- och LDL-kolesterol.

Det rena pulvret levereras från konjacroten och inga andra kosttillskott eller tillsatser används. Vad som är ännu bättre är att produkten är glutenfri och vegansk, så den är idealisk för personer som helt begränsat sig från kött, mejeriprodukter och ägg och vill förhindra gluten eller andra allergier.

Även om det är bra för viktminskning, bör du också överväga det för din allmänna hälsa, eftersom det hjälper till att hålla serumlipidnivåerna på ett optimalt intervall. Det finns inga som helst tillsatser och konstgjorda smaker och färger, vilket betyder att du kan vara säker på att du använder ett naturligt tillskott som kommer att förbättra din kropps funktion.

Om du tar en hel tesked av detta pulver med Glucomannan, ta det inte mer än en gång om dagen. Om du väljer att ta en halv sked kan du ta den två gånger om dagen. Den bästa tiden att konsumera pulvret är före varje måltid så att din kropp får de näringsämnen den behöver för att förhindra absorption av oönskad mat i dina tarmar.


Foto av författare

Skrivet av: Victor Mårtensson

Victor är vår främsta produkttestare och redaktör. Han har mer än 10 års erfarenhet inom träning och har tränat inom olika sporter på hög nivå. Med sin erfarenhet och kompetens har han en djupgående kunskap inom framförallt inom kropp, hälsa och kost.
traningsbloggar.info Reggad på Commo.se