Bästa Krillolja 2023 – Bäst i Test & Köpguide

Observera att vissa länkar på vår webbplats kan vara affiliatelänkar, vilket innebär att vi får provision på ditt köp. Det låter oss fortsätta skriva artiklar som är gratis att läsa! Du kan läsa mer om vår recensionsprocess här.

Krillolja har sett en betydande ökning i popularitet som ett sätt att få i sig mer Omega-3-fettsyror. Det jämförs ofta med fiskolja eftersom båda produkterna är en bra källa till Omega-3, men krillolja kan absorberas lättare och kan ge mer antioxidanter. Det finns en överraskande mängd olika tillverkare och modeller när det gäller krilloljetillskott, som bland annat skiljer sig i hur de framställs och bearbetas. Vi har samlat några av de bästa alternativen på marknaden.

PRODUKTDETALJER
BÄST I TEST
Healthwell Antarctic Krill Oil - Bäst i Test
Healthwell Antarctic Krillolja
 • Certifieringar: Friend of the Sea
 • Tredjepartsgranskad: Nej
 • Krillolja per kapsel: 500 mg
 • Prisnivå: Låg
MEST PRISVÄRD
WeightWorld Antarctic Krillolja
WeightWorld Antarctic Krillolja
 • Certifieringar: Saknas
 • Tredjepartsgranskad: Nej
 • Krillolja per kapsel: 500 mg
 • Prisnivå: Mycket låg
populärast
Pureness Krillolja
Pureness Krillolja
 • Certifieringar: Saknas
 • Tredjepartsgranskad: Ja
 • Krillolja per kapsel: Saknas
 • Prisnivå: Medel
MoriVeda NKO Krillolja
MoriVeda NKO Krillolja
 • Certifieringar: MSC, ISO.
 • Tredjepartsgranskad: Nej
 • Krillolja per kapsel: 500 mg
 • Prisnivå: Medel

>> Klicka här för att se fler bra krilloljor <<

Topp 4 Bästa Krillolja 2023

1. Healthwell Antarctic Krillolja – Bäst i Test 2023!

Healthwell Antarctic Krillolja - Bäst i Test

Den krillolja som är bäst i test 2023 är Healthwells Antarctic Krill Oil. Det finns mycket att gilla, bland annat när det gäller ingredienskvalitet och näring.

Denna produkt använder krillolja som kommer från krill (Euphausia superba) som lever i kalla förhållanden i haven kring Antarktis. Det kommer från hållbart fiskad krill, eller lysräkor, som är certifierad av Friend of the Sea. Detta är en pålitlig märkning och har blivit den ledande certifieringen för säkra marina produkter som inte har negativ inverkan på våra hav.

Varje kapsel bidrar bland annat med 120 mg totala omega-3-fettsyror, 60 mg EPA, 32,5 mg DHA samt andra nyttiga fettsyror. Den innehåller också 210 mg fosfolipider för att hjälpa till att optimera omega-3-absorption och användning.

Ingredienslistan är också utmärkt. Krillolja står som första ingrediens, och därefter kommer bland annat kapselskal och vaniljarom. Ytan har vaniljsmak, vilket till stor del tar bort smaken av fisk. Prismässigt är detta också ett attraktivt val i förhållande till andra tillverkare. Med det sagt är detta den krillolja som är bäst i test just nu!


2. WeightWorld Antarctic Krillolja – Mest prisvärd

WeightWorld Antarctic Krillolja - Mest prisvärd

Denna krillolja från WeightWorld är fantastisk prisvärd och billig. Det finns ingen krillolja på marknaden som ger dig så mycket fiskolja per krona som detta tillskott.

Varje förpackning innehåller 120 softgels, som är enkla att svälja. För vardera softgel får man 500 mg krillolja, vilket gör att den rekommenderade dosen är 2 softgels per dag. Det gör att denna förpackning räcker för två månaders förbrukning.

Tillskottet innehåller också EPA och DHA som bidrar till att reglera normalt blodtryck. Det innehåller också kolin, som har kopplats till kognitiv prestanda och även anses kunna ha en inverkan på lipidmetabolismen (fettomsättningen). Därtill finns såklart också omega-3 som hjälper till att upprätthålla normal kardiovaskulär och kognitiv funktion, men också för att förbättra prestation under intensiva träningspass, samt till hantering av kolesterolnivåer.

Krilloljan kommer från Antarktis. Nackdelen är att denna produkt tyvärr inte är certifierad för att vara miljövänlig. Den är dock glutenfri, laktosfri, mjölkfri och GMO-fri. Tillskottet har också en nöjdhetsgaranti som innebär att du får tillbaka pengarna om du mot förmodan inte skulle vara nöjd. Kundrecensionerna är positiva och vi håller med. Det är svårt att hitta något tillskott som erbjuder så mycket krillolja per krona som detta tillskott.


3. Pureness Krillolja – Populärast

Pureness Krillolja - Populärast

Denna krillolja från Pureness har kommit att bli väldigt populär. Pureness Krillolja är framställd både på ett ekologiskt och etiskt sätt, med 100% spårbarhet. Krillen fångas med en teknik som heter Ecoharvest-metoden i haven kring Antarktis. Detta område anses ha världens renaste havsvatten, eftersom det ligger långt bort från fabriker och föroreningar.

Ett stort plus är att dessa kapslar är mjuka och lätta att svälja. Smaken är också väldigt neutral, det vill säga varken luktar eller smakar något, vilket gör att du slipper en fiskig eftersmak. Tillskottet har också en fin mängd DHA och EPA, 82,6 mg respektive 177 mg per kapsel.

Det bästa med denna krillolja jämfört med andra är att den är laboratorietestad och tredjepartsgranskad. Den har ett analyscertifikat både när det gäller mikrobiologin, men också tungmetaller. På så sätt kan man verkligen vara säker på att innehållet i denna krillolja verkligen är av hög kvalitet och ej skadligt på något sätt.

Vi tycker att denna krillolja är en av de bästa på marknaden. Prislappen är något högre sett till krillolja per kapsel, men vill du ha något som är beprövat, laboratorietestat samt uppskattat av kunderna är detta krilloljan som är bäst i test.


4. MoriVeda NKO Krillolja

MoriVeda NKO Krillolja

MoriVedas tillskott med krillolja är ett hållbart val som samtidigt ger dig mycket för pengarna. Det har fått bra betyg av användare och kommit att bli en storsäljare under kort tid.

Denna krillolja är rik på omega 3-, 6- och 9-fettsyror, fosfolipider och kolin. Kapslarna har något av en specialdesign – de är lufttäta för att skydda mot oxidation. De har också längre hållbarhet än vanliga kapslar. Ett stort plus är också att denna krillolja innehåller förstramad astaxantin, som har många gånger högre biotillgänglighet än konventionell astaxantin.

MoriVeda har de samtidigt de högsta kraven på krillolja och att fisket ska vara hållbart. Fisket sker på MSC-kontrollerade anläggningar, vilket garanterar att fisken fångas med hållbara metoder. Fångsten sker med en fångstteknik (ECO-harvesting) för att minska bifångster till nästan noll. Det förhindrar effektivt att större marina djur och fiskar fångas in. Deras årliga krillfångst övervakas också strikt av ”Commission for the Conservation of Antarctic Marine Living Resources” (CCAMLR). CCAMLR är en oberoende internationell organisation för att reglera krillfiske.

Med det sagt är detta ett hållbart val av krillolja, men tyvärr är den inte Friend of the Sea-certifierad. Du får dock mycket valuta för pengarna vid köp av denna krillolja.


Vad är krillolja?

Krill är mikroskopiska kräftdjur som lever i havet, och den mesta krilloljan skördas från atlantisk krill.

Oljan är ett utmärkt alternativ till fiskolja, och ger samma fördelar. Den är rik på omega-3-fettsyror som eikosapentaensyra (EPA) och dokosahexaensyra (DHA) och kan kanske leverera dessa hälsohöjande omega-3-fettsyror mer effektivt än fiskolja (1).

Krill innehåller även astaxanthin, ett antioxidantpigment som ger oljan dess mörkröda färg.

Förutom att hjälpa till att bekämpa oxidativ stress, kan astaxantin erbjuda fördelar för hjärthälsa, inflammation, hudskydd och reparation och behandling av åldersrelaterade sjukdomar (1, 2, 3, 4).

Vad krillolja är bra för

Fördelarna med EPA, DHA och astaxantinrik krillolja inkluderar minskad inflammation, förbättring av blodlipidnivåer och optimering av hjärnans funktion. Oljan kan också spela nyckelroller i artrithantering och behandling av symtom associerade med premenstruellt syndrom (1).

En studie fann att ett måttligt dagligt tillskott av krillolja erbjöd terapeutiska fördelar hos personer med torra ögonsjukdomar, jämfört med placebo. Författarna tillskrev fördelen med de långkedjiga omega-3-fettsyrorna i krillolja (5).

Krillolja kan också erbjuda mer effektiv omega-3-tillförsel än andra marina oljor när den används för att förbättra hjärninflammation och tankeförmåga i samband med dieter med hög fetthalt (6).

Denna avancerade omega-3-absorption, plus astaxantinet i krillolja, kan vara lovande för att ta itu med åldersrelaterade sjukdomar som Alzheimers sjukdom och Parkinsons sjukdom (6).

Viss forskning tyder också på att tillskott av krillolja kan hjälpa till att sänka nivåerna av LDL (dåligt) kolesterol och triglycerider, två blodfetter som kan negativt påverka hjärthälsan när nivåerna är för höga (7).

Dessutom, i en nyare djurstudie, hjälpte krillolja att bromsa utvecklingen och spridningen av cancerceller hos möss. Forskarna noterade att krillolja eller dess komponenter kan ha terapeutisk potential vid behandling av kolorektal cancer (8).

Krillolja kan också vara ett mer hållbart alternativ till fiskolja, eftersom det uppskattas att det finns 300–500 miljoner ton krill i Atlanten vid varje given tidpunkt – och endast en liten del av den mängden skördas (1).

Biverkningar av krillolja

Krillolja anses vara ett relativt säkert tillskott för de allra flesta, precis som fiskolja.

Detta betyder dock inte att det är bättre ju mer man tar. Vissa människor kan uppleva matsmältningssymtom som diarré, illamående eller uppblåsthet när de tar krillolja. Andra har rapporterat humörsvängningar, trötthet och ökad hunger (9).

Höga doser krillolja kan också potentiellt interagera med blodkoaguleringsprocessen i din kropp, även om forskningen om detta inte är konsekvent.

Till exempel har vissa studier funnit att användning av fiskolja eller krillolja med warfarin (en vanlig blodförtunnande medicin) inte signifikant påverkar blodpropp när individen använder medicinen under medicinsk övervakning (10).

Ändå är det alltid bäst att konsultera en sjukvårdspersonal innan du lägger till krillolja till din rutin, särskilt om du tar en medicin som ett blodförtunnande medel.

Du kanske också är intresserad av: Vitamin D

Hur vi valde de krilloljor som är bäst i test

I den här artikeln valde vi de bästa krilloljetillskotten baserat på följande kriterier (11):

 • Tredjepartstestning. Har tillskottet testats av tredje part för renhet, säkerhet och/eller kvalitet? International Krill Oil Standards (IKOS) är det enda tredjepartstestnings- och certifieringsprogrammet exklusivt för krilloljor. Produkten kommer vanligtvis att bära ett sigill som indikerar dess granskning i en testprocess från tredje part.
 • Omega-3 innehåll. Innehåller det minst 250 mg kombinerade EPA och DHA omega-3 fettsyror? Innehåller det också fosfolipider för att öka omega-3-biotillgängligheten?
 • Kvalitet på ingredienser. Innehåller det ytterligare oljor, fyllmedel eller tillsatser?
 • Gransking. Alla produkter som ingår har granskats för att säkerställa att de uppfyller medicinska och affärsmässiga standarder.
 • Varumärkes rykte. Är varumärket etablerat och välkänt i kosttillskottsindustrin? Har det generellt positiva recensioner för sina produkter, ingredienser och kundservice?

Hur man väljer en krillolja

Det viktigaste att tänka på när du väljer krillolja är om det har genomgått tredjepartstestning.

Kosttillskott är inte reglerade lika strikt som läkemedel. Tredjepartstestning är en frivillig tjänst som ett kosttillskottsföretag måste betala för, men det säkerställer att tillskottet innehåller vad etiketten hävdar att det gör.

Några produkter på den här listan indikerar att de i viss mån har genomgått tredjepartstestning. För ytterligare information kan du ofta hitta analysintyg på länkarna som vi har till produkterna, eller på varumärkenas hemsidor.

De bästa tillskottsföretagen kommer också att avslöja vilka tredjepartsorganisationer som utförde testningen och låter dig se rapporterna på deras webbplatser.

Dessutom bör du leta efter ett krilloljetillskott som innehåller minst 250 mg kombinerat EPA och DHA omega-3 per portion, eftersom de flesta hälsofördelarna med krillolja härrör från dess omega-3 fettsyrahalt.

Dessa tillskott bör också innehålla fosfolipider för att hjälpa din kropp att effektivt använda omega-3.

Som sagt, det är viktigt att notera att produkterna i denna artikel varierar i kapselstorlek och koncentration av omega-3.

Slutligen bör du välja en som är fri från fyllmedel eller extra ingredienser. De flesta produkterna på den här listan innehåller bara de ingredienser som behövs för att göra softgelkapseln och ett smakextrakt för att förbättra smaken.

Vanliga frågor om krillolja

Vilka är biverkningarna av krillolja?

Alla upplever inte biverkningar när de tar krillolja. Däremot kan tillskott av krillolja orsaka matsmältningssymtom som illamående, diarré eller uppblåsthet för vissa människor. Andra har rapporterat förändringar i humör, ökad hunger och ökad trötthet efter att ha tagit det.

Det är bäst att prata med en sjukvårdspersonal innan du lägger till krillolja till din kost (9).

Hur kommer tillskott av krillolja att hjälpa min hälsa?

Krillolja kan erbjuda potentiella fördelar för hjärt-, hud-, led- och hjärnhälsa. De flesta fördelarna med krillolja tros komma från antioxidanten astaxanthin samt omega-3-fettsyrorna som oljan innehåller (1, 6, 7).

Hur mycket krillolja ska man ta?

Den rekommenderade mängden krillolja att ta är i allmänhet baserad på innehållet av EPA, DHA och omega-3 per portion. Sikta på minst 250–500 mg kombinerad EPA och DHA i form av omega-3 per portion, även om det inte finns någon standardrekommendation (12).

Sammanfattning

Krillolja är ett lovande alternativ till fiskolja som är lika rik på omega-3-fettsyror, mer hållbar och potentiellt mer effektiv för att förse din kropp med omega-3.

Det kan vara fördelaktigt för hjärthälsa, hjärnhälsa och inflammation (1).

De bästa krilloljorna är de som har genomgått laboratorietester från tredje part, innehåller minst 250 mg kombinerade EPA- och DHA i form av omega-3-fettsyror per portion och är fria från onödiga ingredienser eller fyllnadsmedel.

Leta efter krilloljaor som också innehåller en högre mängd fosfolipider (som 400 mg per portion), eftersom detta hjälper till att förbättra dina cellers omega-3-absorption (13).

Foto av författare

Skrivet av: Victor Mårtensson

Victor är vår främsta produkttestare och redaktör. Han har mer än 10 års erfarenhet inom träning och har tränat inom olika sporter på hög nivå. Med sin erfarenhet och kompetens har han en djupgående kunskap inom framförallt inom kropp, hälsa och kost.
traningsbloggar.info Reggad på Commo.se