Bästa Moringa-tillskotten 2023 – Bäst i Test & Köpguide

Observera att vissa länkar på vår webbplats kan vara affiliatelänkar, vilket innebär att vi får provision på ditt köp. Det låter oss fortsätta skriva artiklar som är gratis att läsa! Du kan läsa mer om vår recensionsprocess här.

Moringa oleifera, allmänt känd som ”mirakelträdet”, är en otroligt näringsrik växt som ursprungligen kommer från Indien och delar av Afrika där den har konsumerats och använts som medicin i århundraden.

Nyligen, tack vare ett växande antal nyligen publicerade studier, är intresset för moringa skyhögt. Hundratusentals människor över hela världen tar nu moringa varje dag för dess näringsvärde och många hälsofördelar.

Moringas plötsliga popularitet har gjort det mycket svårare att hitta produkter av bästa kvalitet än för bara några år sedan. Det finns hundratals säljare av moringa-produkter online, vilket kan göra det problematiskt för dig att hitta de säkraste och mest effektiva moringatillskotten.

Tack och lov har vi gjort undersökningen åt dig och granskat långt över 50 av de mest populära moringa-märkena online. Vår forskning har undersökt alla aspekter av vad som krävs för att ha de bästa moringa-produkterna och om du letar efter de bästa moringa-tillskotten för 2023 och därefter så är produkterna nedan de produkter du bör överväga.

PRODUKTDETALJER
BÄSTA KAPSLARNA
Bästa Moringa-tillskotten 2021 - Bäst i Test & Köpguide
WeightWorld Ekologiska Moringa
 • Ursprung: Himalaya-området
 • Ekologisk: Ja
 • Pris: Låg
 • Kvalitet: Hög
BÄSTA PULVRET
Bästa Moringa-tillskotten 2021 - Bäst i Test & Köpguide
RawPowder Moringa Pulver
 • Ursprung: Indien
 • Ekologisk: Ja
 • Pris: Medel
 • Kvalitet: Hög
BÄSTA OLJAN
Bästa Moringa-tillskotten 2021 - Bäst i Test & Köpguide
Better You Eterisk Oregano & Moringa EKO
 • Ursprung: Europa
 • Ekologisk: Ja
 • Pris: Medel
 • Kvalitet: Medel
BILLIGASTE PULVRET
Bästa Moringa-tillskotten 2021 - Bäst i Test & Köpguide
Go for Life Moringapulver EKO
 • Ursprung: Indien
 • Ekologisk: Ja
 • Pris: Låg
 • Kvalitet: Medel

Topp 4 bästa tillskott med Moringa 2023

1. WeightWorld Ekologiska Moringa kapslar – Bästa kapslarna

Bästa Moringa-tillskotten 2021 - Bäst i Test & Köpguide

Om du vill konsumera moringa i form av kapslar, vilket är starkt rekommenderat, så är det detta tillskott du bör välja. Dessa kapslar har både ett högt innehåll av moringa men är också väldigt hög kvalitet samtidigt som priset är väldigt lågt.

Varje kapsel innehåller 550 mg moringapulver från moringablad från Himalaya samt 6 mg vitamin B6, vilket gör att du enkelt kan komma upp i din dagliga dos. Innehåller är dessutom väldigt rent – de enda ingredienserna är ekologisk moringa, vitamin B6 samt vegetarisk cellulosa för att kunna få det som kapslar. Detta gör också att kapslarna är helt veganska, glutenfria och GMO-fria.

Kapslarna är dessutom mycket prisvärda. Två månaders konsumtion landar på knappt 200 kr vilket gör att det passar även dig med en mindre plånbok. Kunderna är samtidigt mycket nöjda och vi kan inte göra något annat än att hålla med.


2. RawPowder Moringa Pulver – Bästa pulvret

Bästa Moringa-tillskotten 2021 - Bäst i Test & Köpguide

Det bästa moringapulvret enligt oss är detta från RawPowder. Vi tycker att detta pulver med moringa står sig bäst när det gäller alla våra krav på moringa.

Först och främst är detta moringapulver är ett ekologiskt raw-torkat pulver av moringablad vilket gör det till ett tillskott av hög kvalitet som tillverkats på ett bra sätt. Denna förpackning är också väldigt ren i innehållet – det enda som finns i påsen är moringablad vilket är det hälsosammaste möjliga.

Den moringa som finns i denna förpackning kommer också ekologiska träd från Indien. Detta är en av de bästa länderna när det gäller just moringa, vilket är ytterligare en fördel med detta tillskott.

Användarna har också lämnat väldigt positiva recensioner. De har fått mer energi vilket helt klart är en av de effekterna man kan förvänta med detta pulver. Vi tycker också att detta moringapulver är mycket prisvärt då man tar en liten dosering varje dag vilket gör att det räcker relativt länge. Ett riktigt bra val av pulver med moringa enligt oss!


3. Better You Eterisk Oregano & Moringa EKO – Bästa oljan

Bästa Moringa-tillskotten 2021 - Bäst i Test & Köpguide

Den bästa eteriska oljan med moringa är detta tillskott från Better You. Better You är en mycket känd och gedigen leverantör av kosttillskott och denna olja är inget undantag.

Denna eteriska olja med moringa är mycket stark i outspädd form, men när den blandas med vardagliga produkter är den effektiv för att behandla såväl hud som sprida en god doft i rummet med en aromalampa. Om du vill använda det på huden så kan man bland det med till exempel kokosolja och sedan smörja på huden.

Oljan är dessutom helt ren och ekologisk. Det enda som finns i flaskan är organisk oreganoolja samt kallpressad moringaolja. Negativt är dock att den är från Europa vilket kan innebära lägre kvalitet på moringa. Vi tycker dock att denna olja som helhet är ett väldigt bra val om man vill använda en eterisk olja med moringa.


4. Go for Life Moringapulver EKO

Bästa Moringa-tillskotten 2021 - Bäst i Test & Köpguide

Om inte RawPowders moringapulver lockar dig så är detta ett väldigt bra val. Detta pulver med moringa från Go for Life är framställt ur moringaträdets löv enligt konstens alla regler. Bladen torkas därefter i låg temperatur vilket gör att man kan bibehålla så mycket som möjligt av moringans näring, och finmals sedan till pulver.

Moringan i detta tillskott är helt rent och kommer från Indien, vilket också är ett kvalitetstecken. Märket är dock inte lika känt som RawPowder, och det finns inte särskilt mycket information om deras företag vilket gör tillskottet till något sämre enligt vår mätning. Priset är dock lite billigare per kilogram om man jämför med RawPowder, så om du vill ha ett billigare moringapulver så kan detta absolut vara ett bra val för dig.


Du kanske också gillar: Pepparmyntsolja

Våra rankningsfaktorer – hur vi rankade dem

Våra topprankningar är resultatet av hundratals timmar av forskning om de bästa moringa-produkterna och företagen. Vi undersökte noggrant allt vi kunde om produkterna så att vi kunde bestämma de mest effektiva, renaste och säkraste moringatillskotten som finns tillgängliga online.

Vi tog hänsyn till ett antal faktorer när vi utvärderade de bästa moringa-produkterna, vilka är dessa:

Kvalitet och renhet hos Moringa

Först och främst var vi tvungna att inspektera kvaliteten och renheten hos moringa som används i någon moringa-produkt. Detta omfattar allt från ursprunget av moringa, processen som används för att tillverka den och färgen på moringa.

De flesta moringaprodukter tillverkas av moringablad som odlas i Indien men de kan också odlas i delar av Afrika och Sydostasien. Indien tenderar att ha moringabladen av bästa kvalitet, men så är inte alltid fallet.

Tillverkningsprocessen för moringabladen bör använda en process där de torkas i skuggan eftersom detta bevarar den näringsrika sammansättningen av det återstående moringapulvret. Andra former av torkning gör att moringapulvret förlorar sitt näringsvärde – vilket gör det i princip värdelöst.

Denna tillverkningsprocess kan också lätt identifieras med pulvrets färg. Moringa som är av hög kvalitet och skuggtorkad kommer att vara levande grön till något mörkgrön. Detta är ett tecken på att den har bevarat sin näringskvalitet och innehåller rent moringapulver. Moringa-tillskott som har ljusgrönt till brunaktigt moringa är vanligtvis mycket lägre i kvalitet och är mindre benägna att ha en tät koncentration av näringsämnen.

Företagets rykte

När vi väl hittade moringa-tillskotten med moringa av bästa kvalitet, ville vi begränsa vår sökning till produkter som säljs av företag med ett gott rykte. Vi undersökte företagets historia för varje produkt vi utvärderade, inklusive klagomål, närvaro på sociala medier, interaktioner med kunder och andra klagomål online.

Vi såg också till att företagen hade sin information tillgänglig för kunderna. Detta inkluderade åtminstone en e-postadress och/eller telefonnummer så att kunder enkelt kunde kontakta företaget om de hade problem eller klagomål.

Pris- och pengarna -tillbaka-garanti

Moringa-produkter kan variera mycket i prissättning, särskilt baserat på ingrediensernas kvalitet och produkttyp. I tillskottsvärlden betyder billigt inte bättre eftersom en billigare produkt ofta är just det – billig kvalitet.

Vi letade efter produkter som skulle kosta runt 150-200 kr för en månads förbrukning eftersom det vanligtvis är genomsnittspriset bland de bästa kvalitetsprodukterna. Om produkterna var för dyra eller för långt under detta intervall, eliminerade vi dem på grund av kvalitetshänsyn.

Förutom priset undersökte vi produkter med en tydlig pengarna-tillbaka-garanti. Vi letade efter en tydlig retur- och återbetalningspolicy och en pengarna-tillbaka-garanti som var minst 30 dagar, även om detta var svårt att hitta bland svenska produkter.

Tillverkningsprocess

De bästa moringa-produkterna bör vara ekologiskt certifierade, råa, veganska och GMO-fria. Vi ville ha produkter som åtminstone tillverkades i Sverige eftersom de flesta moringa importeras.

Recensioner

Slutligen ville vi komma in i konsumentens huvud och se vad de faktiskt tyckte om produkten. Därför utvärderade vi kundrecensioner för att få en uppfattning om vad den typiska kundupplevelsen var.

Vi letade efter produkter som mestadels hade positiva recensioner, men inte nödvändigtvis 100% positiva. Detta beror på att det är mer sannolikt att produkter med 100% positiva recensioner var falska och troligen manipulerade.

Vad är Moringa är bra för?

Antalet hälsofördelar i samband med moringa fortsätter att öka varje år. Det har varit föremål för många studier under det senaste decenniet och vi upptäcker snabbt nya applikationer för moringa regelbundet. Från och med nu finns det över ett dussin kända fördelar med att ta moringa, som inkluderar:

Moringa är en utmärkt näringskälla

Moringa innehåller två dussin vitaminer och mineraler, 40+ kända antioxidanter och 30+ andra antiinflammatoriska föreningar. Den har alla åtta essentiella aminosyror och är en utmärkt proteinkälla. Faktum är att bara 30 gram moringa-pulver innehåller åtta gram protein.

Moringa kan hjälpa till att kontrollera blodsockernivån

Diabetes drabbar ungefär 15% av vuxna och den andelen förväntas bara stiga under de närmaste åren. Om det inte är behandlat kan höga blodsockernivåer orsaka allvarliga hälsoproblem, inklusive hjärtinfarkt och stroke.

Moringa har visat sig hjälpa till att minska blodsockertopparna efter att ha ätit och det kan minska de totala blodsockernivåerna. I en studie såg kvinnor som bara tog 7 g moringapulver sitt blodsocker att minska med 13,5% efter att de hade ätit. En annan studie visade att 50 g moringa-blad om dagen kan minska blodsockertoppen med 20% efter att ha ätit. Båda dessa studier noterade också en övergripande minskning av blodsockernivån.

Minskad inflammation

Moringas antiinflammatoriska fördelar är bland de mest kända eftersom det innehåller över 30 antiinflammatoriska ämnen. En studie visade att moringatillskott signifikant kan minska olika inflammatoriska markörer inom 8 veckor, även med en liten dos.

En annan studie visade att kvinnor som tog 1,5 gram moringapulver per dag hade ”en anmärkningsvärd” förbättring av olika hälsomarkörer. Denna studie noterade att antioxidantnivåerna i blodomloppet hade förbättrats avsevärt.

Det är därför moringa ofta betraktas som ett utmärkt alternativt tillskott till populära kosttillskott för ledhälsa och inflammation, såsom glukosamin och kondroitin. Studier har funnit att moringa kan minska ledvärk, svullnad och inflammation som dessa två andra tillskott, ibland ännu mer effektivt. Dessutom har moringa ett antal andra fördelar som en extra bonus.

Lägre blodtryck och kolesterol

Bortsett från diabetes är högt blodtryck och högt kolesterol det näst vanligaste hälsoproblemet. Hjärtsjukdomar dödar tiotusentals per år och när det inte är behandlat kan det orsaka stroke, hjärtinfarkt och ett antal andra problem.

Flera studier har funnit att moringa kan förbättra både blodtryck och kolesterolnivåer. En studie visade att moringa ”avsevärt” kunde minska dåliga kolesterolnivåer hos vuxna som bara tog en liten dos moringa per dag. Ännu bättre, forskare noterade att moringa tycktes förbättra det goda kolesterolet samtidigt som det eliminerade det dåliga kolesterolet – den typ av kolesterol som är känt för att orsaka hjärtattacker.

Förbättrad sexuell funktion

Även om moringa normalt inte ses som ett komplement för sexuell hälsa, så tyder flera studier på att det kan fungera som en adaptogen och potentiellt förbättra den sexuella hälsan. Eftersom miljontals vuxna lider av låg libido eller någon form av sexuell dysfunktion, är denna forskning särskilt spännande med tanke på de många andra fördelarna med moringa.

Även om forskningen fortfarande är tidig verkar moringa förbättra sexuell funktion och prestanda. Det verkar vara ett otroligt effektivt komplement för erektil dysfunktion, särskilt när det orsakas av stress. Fler mänskliga studier behövs men mer bevis finns tillgängliga och indikerar att moringa verkligen kan förbättra libido och sexuell funktion. Om det stämmer, skulle en indirekt effekt kunna vara att det förbättra din dejtförmåga, vilket exempelvis kan vara användbart när du är på en dejtingsida eller letar efter kärlek på annat sätt.

Bättre matsmältning

De antiinflammatoriska och antioxidanta växtföreningarna i moringa verkar hjälpa till att stödja matsmältningen. Vissa mindre studier som riktar sig till andra hälsoområden har noterat att deltagare som tar moringa noterade bättre matsmältning som en av de positiva effekterna av moringa.

Matsmältningsbesvär som uppblåsthet och gas observerades mindre ofta bland deltagarna. Även om det är anekdotiskt, anses det fortfarande vara en annan potentiell fördel med att ta moringa.

Förbättrad immunitet

Moringas förmåga att förbättra immuniteten är välkänd eftersom den har över 40 antioxidanter och immunförsvarande vitaminer, mineraler och växtföreningar som kallas polyfenoler. Alla dessa viktiga näringsämnen hjälper till att stimulera och stödja immunitet samtidigt som de eliminerar potentiella toxiner och skadliga patogener från din kropp. Det är därför moringa ofta anses vara ett av de bästa tillskotten för när förkylning- och influensasäsongen slår till.

Biverkningar av Moringa

I allmänhet erkänns moringa som ett säkert tillskott och tolereras vanligtvis väl av de flesta individer. Vissa användare har dock rapporterat att de känner sig lite illamående eller har en liten magsmärta när de tar moringa. Detta försvinner vanligtvis efter några dagar men det kan ta kroppen upp till en vecka att anpassa sig till moringa hos vissa individer – särskilt när högre doser används.

Moringa fungerar också som ett naturligt laxermedel, så du kan befinna dig i badrummet mer än du normalt skulle vara. Dessutom sänker moringa blodtrycket och blodsockernivån, så om du är på en hög dos blodförtunnare bör du vara lite försiktig när du tar moringa. Det är inte att säga att moringa är farligt om du tar blodförtunnande, utan du bör hålla dig till de lägre doserna.

De flesta moringa-användare upplever inga negativa biverkningar när de tar produkten. Om du av någon anledning känner att moringa orsakar oönskade biverkningar, bör du sluta använda tillskottet och rådfråga din läkare för att låta honom eller henne veta hur du mår.

Dessutom, om du känner att moringa kan vara rätt för dig men är osäker på om det är säkert för dig att försöka, kontakta också din läkare innan du försöker. Han eller hon borde kunna ge dig den vägledning du behöver.

Dosering av Moringa

Dosen av moringa i kliniska studier har vanligtvis varierat mellan två och sju gram moringapulver. Men eftersom moringa-pulver inte ofta är standardiserat kan den faktiska dosen av bioaktiva föreningar variera kraftigt mellan produkterna.

I allmänhet rekommenderas att du börjar med en lägre dos av moringa och arbetar dig upp till en högre dos. Detta ger din kropp tid att anpassa sig till de bioaktiva föreningarna i moringa, vilket liknar hur du ska behandla alla andra tillskott. Det är bäst att börja med cirka två gram moringapulver per dag och långsamt arbeta dig upp till att ta sju gram pulver varje dag.

Olika typer av Moringa-tillskott

Moringa finns i allmänhet i tre olika former – pulver, kapslar och örtteer. Varje form av moringa har sina egna unika fördelar och nackdelar jämfört med andra typer av moringa.

Kapslar med moringa

Moringakapslar handlar om bekvämlighet, bekvämlighet, bekvämlighet. De är förpackade med mycket koncentrerat rent moringapulver och kan tas inom några sekunder. Tappa bara två till fyra kapslar per dag med ett glas vatten så kan du fortsätta med din dag.

Pulver med moringa

Moringapulver används vanligtvis av individer som har tagit moringa under en längre tid och har anpassat sig väl. Moringapulver ger dig det bästa värdet för pengarna och du kan också bli kreativ med olika moringa-recept under processen.

Te med moringa

Moringa-te blir snabbt en av de mer populära teerna och det är lätt tillgängligt. Det används vanligtvis för energi, immunitet och dess antiinflammatoriska fördelar. Vissa användare använder det till och med som ersättning för kaffe även om det inte innehåller koffein.

Vanliga frågor om Moringa

Om du fortfarande inte är tillräckligt bekant med moringa, så är här de mest grundläggande detaljerna om vad moringa är och hur det fungerar.

Vad är moringa?

Moringa är ett träd som växer i Indien och Sydostasien. Den kan växa mellan 7,5 till 12 meter i höjd och är mycket torktålig. Det är därför det ofta kallas ”mirakelträd” eftersom dess näringsrika löv kan växa i torra områden där det finns väldigt lite näring för växter.

Moringa används främst för sin täta näringsförmåga. Moringa innehåller över två dussin vitaminer och mineraler, alla åtta essentiella aminosyror och 40+ växtföreningar med starka antioxidanter och antiinflammatoriska egenskaper. Moringa är också en av få lättillgängliga växter som är en komplett proteinkälla.

Vem bör ta moringa?

Listan över hälsofördelar med moringa fortsätter att växa – med över ett dussin kända hälsofördelar som för närvarande är associerade med växten. Därför är moringa ett av de mest mångsidiga kosttillskotten som verkligen någon kan ha nytta av att ta.

Det används mest av dem som lider av artrit och ledvärk på grund av dess kraftfulla antiinflammatoriska egenskaper. Moringa kan hjälpa till att lindra smärta och svullnad i samband med kronisk artros och kan till och med smörja lederna för att förhindra framtida svullnad och smärta. Om man har kraftig ledvärk tycker vissa även att det är effektivt att ta djävulsklo-tabletter.

Moringa kan också sänka blodtryck, kolesterol och blodsockernivåer så att de med högt blodtryck, diabetes eller högt kolesterol kan tycka att moringa är ett särskilt användbart tillskott. Det är också en utmärkt källa till järn, så människor som ofta lider av anemi tycker att moringa-tillskott är otroligt användbara.

Sammantaget är moringa ett bra komplement för övergripande hälsa och välbefinnande. Det är ett av de sällsynta kosttillskotten som kan tas av nästan alla för att förbättra sin allmänna hälsa.

Är moringa säkert – finns det biverkningar?

För det mesta är moringa ett otroligt säkert tillskott och tolereras i allmänhet bra. Det har förekommit några mindre rapporter om lätt magsmärta, illamående eller magproblem eftersom moringa har naturliga laxerande egenskaper. Det finns dock inga livshotande biverkningar eller risken för att något allvarligt inträffar när du tar produkten.

De flesta experter rekommenderar bara att du är försiktig innan du tar moringa. Om du inte känner att moringa är säkert för dig är det bara att kontakta din läkare och se om han eller hon ger dig grönt ljus att ta moringa innan du köper det.

Hur mycket bör moringa kosta?

Eftersom moringa finns i olika former kan kostnaden variera beroende på vad du köper. I allmänhet kommer de flesta produkter av god kvalitet att kosta dig allt från 100 till 250 kr per månad, vilket igen beror på vilken typ du är ute efter.

Om du hittar en produkt som är mycket dyrare eller billigare än det här sortimentet, är chansen att du antingen blir lurad eller köper en produkt av sämre kvalitet. Försök att hålla dig inom det intervallet så hittar du en kvalitetsprodukt.

Vad säger vetenskapen om moringa?

Under de senaste tio åren har intresset för moringa exploderat. Dussintals studier har genomförts och publicerats i medicinska tidskrifter och resultaten har varit minst sagt spännande.

Forskningsstudier har funnit att moringa kan sänka blodtryck, kolesterol och blodsockernivåer. Den har kraftfulla antiinflammatoriska egenskaper och antioxidantegenskaper, vilket gör den idealisk för att stödja immunitet, matsmältning och för att eliminera inflammation i kroppen.

Nyare studier tyder till och med på att moringa kan förbättra sexuell funktion, särskilt hos män. Som en adaptogen kan moringa till och med lindra stress och ångest och stödja hjärnans hälsa. Potentiella cancerframkallande effekter studeras också just nu.

Var kan man köpa moringa?

Moringa är nu tillgängligt på nästan alla onlinemarknader och ibland i fysiska butiker. Några av de bästa onlinebutikerna (och de mest betrodda) inkluderar Svensktkosttillskott, Svenskhälsokost och Amazon. Alla dessa tre återförsäljare har funnits länge och är kända för att sälja moringa av hög kvalitet.

Sammanfattning

Moringa är ett av de bästa kosttillskotten för att stödja den allmänna hälsan och välbefinnandet. Oavsett om du vill ha immunitetsstöd, lägre blodsockernivåer, bättre cirkulation eller bara vill förbättra din övergripande känsla, är moringa ett utmärkt komplement.

Om du är på marknaden kan du överväga att prova en av de högst rankade moringa-tillskotten genom att besöka Svensktkosttillskott – vår moringa-försäljare som är rankad som nummer 1.

Foto av författare

Skrivet av: Victor Mårtensson

Victor är vår främsta produkttestare och redaktör. Han har mer än 10 års erfarenhet inom träning och har tränat inom olika sporter på hög nivå. Med sin erfarenhet och kompetens har han en djupgående kunskap inom framförallt inom kropp, hälsa och kost.
traningsbloggar.info Reggad på Commo.se