Bästa Svartkumminolja 2024 – Köpguide & Bäst i Test

Observera att vissa länkar på vår webbplats kan vara affiliatelänkar, vilket innebär att vi får provision på ditt köp. Det låter oss fortsätta skriva artiklar som är gratis att läsa! Du kan läsa mer om vår recensionsprocess här.

Svartkumminolja, en uråldriga ingrediens från traditionell medicin i Mellanöstern, skjuter i höjden i popularitet, eftersom fler av dess vetenskapligt stödda fördelar avslöjas. De svarta frön som producerar oljan är fröna från den svarta kumminväxten. Växten har också andra namn och den har en rik historia, men vi kommer till det senare.

Svartkumminolja är inte ett universalmedel, men det kan verkligen hjälpa till med vissa problem. Det är dock viktigt att få den bästa svartakumminoljan som är tillgänglig för dig. När en produkt börjar bli populär så börjar alternativ av låg kvalitet snabbt dyka upp på marknaden.

I den här artikeln har vi kammat igenom en mängd alternativ för att begränsa det till fyra svartkumminoljor och en burk med kapslar med svartkumminolja som kommer att få jobbet gjort. Du hittar recensioner av var och en för att hjälpa dig att fatta ett beslut i en överblick.

PRODUKTDETALJER
BÄST I TEST
Bästa Svartkumminolja 2021 - Köpguide & Bäst i Test
Healthwell Svartkumminolja EKO
 • Ekologisk: Ja
 • Frönas ursprung: Europa
 • Pris: 149 kr / ml
BÄSTA KAPSLARNA
Bästa Svartkumminolja 2021 - Köpguide & Bäst i Test
VITA1 Svartkumminolja
 • Ekologisk: Nej
 • Frönas ursprung: Europa
 • Pris: 5 kr / dag (vid rekommenderad dosering)
HÖGST KVALITET
Bästa Svartkumminolja 2021 - Köpguide & Bäst i Test
Better You Svartkumminolja EKO
 • Ekologisk: Ja
 • Frönas ursprung: Egypten
 • Pris: 199 kr / ml
Bästa Svartkumminolja 2021 - Köpguide & Bäst i Test
Bättre Hälsa Svartkumminolja
 • Ekologisk: Nej
 • Frönas ursprung: Europa
 • Pris: 198 kr / ml
Bästa Svartkumminolja 2021 - Köpguide & Bäst i Test
Crearome Svartkumminolja EKO
 • Ekologisk: Ja
 • Frönas ursprung: Egypten
 • Pris: 217 kr / ml

Topp 5 bästa svartkumminolja 2024

Här är en genomgång över de bästa svartkumminoljorna tillsammans med deras främsta fördelar.

1. Healthwell Svartkumminolja EKO – Bäst i Test

Bästa Svartkumminolja 2021 - Köpguide & Bäst i Test

Detta är en av de bästa svartkumminoljorna som för närvarande finns på marknaden. Det är en 100% ren, ekologisk svartkumminolja.

Healthwells svartkumminolja är kallpressad. Kallpressning är ett långsammare sätt att utvinna olja, men det resulterar i högre retention av aktiva föreningar. Oljan produceras och framställs i Europa vilket också är ett kvalitets- och säkerhetstecken.

Den är helt oraffinerad, vilket gör att denna olja behåller mycket av den distinkta smaken av svarta kumminfrön, som vissa människor tycker om. Att köpa olja istället för kapslar ger dig också fördelen med topisk applikation. Att använda det på hud och hår har sina egna fördelar och du kan till och med använda det i en aromaterapivaporator.

Varje steg i processen är utformat för att se till att endast den bästa svartkumminoljan kommer in i varje flaska. Om du är ny på svartkumminolja och letar efter ett ställe att börja, leta inte längre – Healthwell har det bästa värdet för pengarna.


2. VITA1 Svartkumminolja – Bästa kapslarna

Bästa Svartkumminolja 2021 - Köpguide & Bäst i Test

Om du vill inta svartkumminolja som kapslar är det här ditt bästa val på marknaden. VITA1 kapslar med svartkumminolja innehåller 55 % linosyra och har en hög mängd omättade fettsyror som ger dig alla fördelar som svartkumminfröna erbjuder.

Kapslarna har hög kvalitet. De är vegetariska, glutenfria samt fria från kemikalier, soja, GMO och konserveringsmedel. Dessutom är erbjuder de en pengarna-tillbaka-garanti vilket innebär att man kan returnera produkten inom 30 dagar om man inte är nöjd. Detta är ett starkt bevis för deras höga kvalitet.

Varje kapsel innehåller 500 mg svartkumminolja och den rekommenderade doseringen är med 3000 mg svart kumminolja per dag, vilket innebär 6 kapslar om dagen. Priset är dessutom relativt attraktivt då en hel burk räcker en månad vid antag om att man tar den dagliga doseringen varje dag. Kapslarna är dock inte lämplig för veganer då de innehåller biffgelatin.


3. Bättre Hälsa Svartkumminolja

Bästa Svartkumminolja 2021 - Köpguide & Bäst i Test

Denna svartkumminolja träffar alla rätt toner med precis rätt volym. Det är en 100% ren svartkumminolja från en ansedd återförsäljare i ett prisvärt paket.

Bättre Hälsa har varit med i spelet ett tag, och de har fått rykte om sig att vara en kvalitetsleverantör av kosttillskott av alla slag. Deras svartkumminolja är inget undantag. De överensstämmer med god tillverkningssed i hela katalogen.

Denna olja innehåller inga lösningsmedel, alkoholer eller andra tillsatser. Det är bara ren svartkumminolja, och den har smaken som bevisar det. Dessutom är den kallpressad, så att alla näringsämnen är intakta vid flasktappning. Och inte helt oväntat så är den fri från tillsatser och socker.

Kunderna som valt denna olja är också mycket nöjda. De skriver att de fått effekter såsom bättre sömn, viktnedgång, bättre hy samt är nöjda med att denna olja innehåller både omega-3, omega-6 och omega-9.


4. Crearome Svartkumminolja EKO

Bästa Svartkumminolja 2021 - Köpguide & Bäst i Test

Ett annat bra val av svartkumminolja är denna från det välkända märket Crearome. Denna flaska är mycket mindre än de vi har föreslagit ovan, vilket kan passa bra för dig som bara vill prova på oljan eller bara behöver en mindre dos.

Denna svartkumminolja är helt ekologisk och ren – det finns inga andra ingredienser än svartkumminolja i den. Oljan är dessutom kallpressad för att bevara ingredienserna på bästa möjliga sätt. Svartkumminfröna kommer från Egypten, vilket ändå får anses vara god kvalitet när det gäller dessa frön.

Prisbilden på denna flaska är helt okej. Du får 30 ml svartkumminolja för drygt 60 kr. Det är inte mycket olja i den, men det fungerar som sagt bra för att testa oljan eller för kortvarig användning. Den innehåller dessutom omega-3 och omega-6 för ytterligare hälsofördelar. Som pricken över i:et är kunderna mycket nöjda och den har botat många olika problem.


5. Better You Svartkumminolja EKO – Högst kvalitet

Bästa Svartkumminolja 2021 - Köpguide & Bäst i Test

Better You är ännu ett etablerat märke inom kosttillskott som är välkända för deras högkvalitativa produkter – och detta är inget undantag. Svartkumminoljan från Better You är rik på fleromättade fetter som omega-3, omega-6, E-vitamin samt flera B-vitaminer.

Oljan är helt ekologisk och kallpressad, vilket indikerar en högkvalitativ olja. Fröna kommer från Egypten som också är kända för att ha bra svartkumminfrön. Den är helt ren och innehåller inga tillsatser, vilket också är av hög prioritet. Designen på flaskan är dessutom mycket fräsch och den ger ett seriöst intryck, även om insidan är det som räknas.

Som helhet är detta en mycket bra svartkumminolja. Priset är dock lite högre än våra alternativ ovan, speciellt om man jämför pris per liter. Better You har dock kosttillskott av hög kvalitet och detta är inget undantag.


Vad är svartkumminolja?

Nu vet du vad de bästa svartkumminoljorna är. Men du har förmodligen fortfarande inte helt klart för dig vad svartkumminfrön är och alla fördelar som de erbjuder. Du är inte ensam, eller olja av svartkumminfrö har precis börjat bli en riktig utmanare.

Svartkummin, charnushka och kalonji är alla namn på samma växt – Nigella Sativa. Det är faktiskt inte ens i samma familj som kummin, men deras frön är lika, om än svarta.

De svarta fröna från Nigella-växten har använts i tusentals år i traditionell medicin från Mellanöstern. Den berömda 900-talsläkaren Avicenna nämner svartkumminfrön som ett botemedel mot trötthet och brist på energi. De har också hittats i och runt King Tuts grav och har kopplats till andra kända figurer i den antika världen.

Så det här ställer frågan – om vi har känt till dess egenskaper så länge, varför börjar vi just nu använda det i betydande takt? Jo, sanningen är att många människor runt om i världen har använt det, men det tar längre tid för den här typen av saker att slå rot i västvärlden.

Detta förändras dock snabbt. De farmakologiska egenskaperna hos svartkumminfrön utforskas med glöd. Sedan 1960 har över 400 forskningsrapporter publicerats på olika databaser om effekterna och egenskaperna hos tymokinon. Om du kommer ihåg är detta den ”huvudingrediens” som troligtvis är mest ansvarig i de positiva effekterna av svartkumminolja.

All denna forskning ger upphov till stöd runt svartkumminfrön och det finns många som är ivrigt troende på dess egenskaper. Antalet produkter som finns på marknaden har nästan tredubblats de senaste åren.

Tyvärr utnyttjar vissa människor situationen och tillskriver egenskaper till fröna som inte är bevisbaserade. Så här är de verkliga, vetenskapligt stödda fördelarna som svartkumminolja har.

Hälsofördelarna med svartfröolja

Det finns mycket kvar att bevisa om denna olja, men vissa fördelar är redan väl dokumenterade. Den främsta bland dem är dess förmåga att reglera blodtrycket. Intag av oljan minskade blodtrycket hos lätt hypertensiva patienter inom två månader efter användning.

Oljan, liksom krossade frön, verkar också ha positiva effekter på kolesterolnivåerna. De har höga halter av friska fetter som hjälper till att minska mängden dåligt kolesterol. Effekten på kolesterol tycktes vara annorlunda baserat på fröernas ursprung.

Svartkumminolja har ett antal kraftfulla antioxidanter. Medan antioxidanter är kända för att ha en massa fördelaktiga effekter, har få av dessa effekter studerats direkt när det gäller svartkumminolja. Det finns dock vissa bevis som tyder på att det kan minska smärtan i samband med reumatoid artrit.

En av de äldsta användningarna av svartkumminfrön var att minska effekten av magbesvär. Och det finns goda skäl att tro att detta är effektivt. Både olja och krossade frön kan hjälpa till att lindra magproblem.

Slutligen har tymokinon visat sig vara något effektivt för att minska tillväxten av tumörer hos labråttor. Detta kan eventuellt föreslå vissa anti-canceregenskaper, men det har inte gjorts några mänskliga tester i den mån.

Nu tyder naturligtvis inget av detta på att svartkumminolja ska användas som ett substitut för professionell medicinsk behandling. Rådgör med din läkare om eventuella fördelar du kan få av svartkumminolja.

När det gäller dess externa tillämpningar har svartkumminolja också några bevisade fördelaktiga egenskaper. En lotion med 10% svartkumminolja reducerade förekomsten av akne hos deltagarna i en studie efter två månaders användning.

Att applicera oljan direkt på huden har varit framgångsrik för att minska förekomsten av psoriasisplack och återfuktande hud. När den applicerades på sår verkade den svarta fröoljan minska inflammation och förekomsten av bakterier runt det drabbade området, vilket en studie fann.

Hur man väljer rätt svartkumminolja

När du letar efter den bästa svartkumminoljan som gifter kvalitet med effektivitet finns det några faktorer att tänka på.

Du kommer att bli förvånad över att veta att priset inte nödvändigtvis är ett av dem. Några mycket bra svartkumminoljor är inte så dyra, medan vissa sämre oljor går för mycket mer än de är värda. Istället bör du fokusera på dessa egenskaper när du handlar efter den bästa svartkumminoljan.

Ekologisk certifiering

Det finns ingen anledning för att svartkumminfrön ska vara genetiskt modifierade. De växer bra i många klimat och har inga uppenbara sjukdomsproblem. Om den inte har ekologisk certifiering är något antingen fel eller distributören har inte brytt sig om att skaffa det.

Glasflaska

Detta är inte ett strikt krav, men undvik plastflaskor om du köper olja i flytande form. Helst skulle du bara köpa oljor som kommer i bärnstensfärgade glasflaskor. Anledningen är att plastflaskor kan läcka ut kemikalier i oljan över tid. Om du köper olja i en plastflaska, se till att den lades i flaskan mindre än 6 månader före köpet. Gult glas förhindrar också att oljan skadas av exponering för ljus.

Kallpressad olja

Extraktionsprocessen är viktig vid val av oljor. En vanlig metod är att värma upp fröna för att göra oljorna flytande och ibland även tillsätta kemikalier för att hjälpa till med extraktion. Denna process kan ha skadliga effekter på näringsinnehållet och surheten i oljan. Välj alltid kallpressad svartkumminolja, oavsett om du köper flytande eller en gel.

Källan spelar roll

Svartkumminfrön har olika sammansättningar beroende på var de odlas. Egypten och Israel producerar några av de bästa kvalitetsfröna med de högsta mängderna tymokinon. Om det är möjligt, försök att köpa en svartkumminolja som kommer från dessa regioner för de bästa effekterna.

Kvävespolade

Spolning av oljan med kväve tar bort syre som byggts upp i oljan innan den hälles i flaska. Att ta bort syret förhindrar oxidation och gör att oljan håller längre. Om du köper olja i kapslar och det inte har spolats med kväve, är chansen stor att det innehåller något slags konserveringsmedel.

Sätt att använda svartkumminolja

Om du köper kapslar med svartkumminolja har du en ganska enkel väg. Men om du gillar att köpa den riktiga saken, har du själv valet om hur du lägger till oljan i din kost.

Ett litet antal människor kan aldrig vänja sig vid smaken. De föredrar att få det överstökat med en sked på en gång. Men de flesta lär sig att gilla det. Det är en mycket märklig smak men inte obehaglig, vilket innebär att det finns bättre sätt att konsumera det än att bara svälja det med en sked.

Oljans bittra smak kan lätt maskeras om du inte gillar den. Använd lika delar olja och honung med en skvätt citronsaft för en mycket mer smaklig upplevelse.

Om du inte har något emot smaken, eller ännu bättre om du gillar den, kan du strö över oljan på sallader som med någon annan olja. Vinäger, svartkumminolja och peppar gör en mycket snabb och bekväm salladsdressing som passar bra med ruccola och andra peppriga grönsaker. Du kan också strö det över bitar med bröd eller bagels för att ge smak.

Ett bra sätt att undvika smaken nästan helt är att lägga den till måltider som har starka smaker. Att tillsätta oljan till curryrätter eller soppor är ett bra sätt att dölja den bittra smaken och ändå få fördelarna med den. Se bara till att du lägger till den i slutet av tillagningsprocessen. Du vill inte laga mat med oljan eftersom det kommer att förstöra många av de fördelaktiga ämnena i den.

Du kan också lägga till den i smoothies. Gör din favoritsmoothie och toppa den med ett skott svartkumminolja. Om smaken är för stark kan du motverka det ganska effektivt med honung.

Slutligen, om du har hela frön, kan du blanda dem med pepparkorn och mala dem till måltider tillsammans med peppar. Detta kommer inte att påverka smaken på din mat mycket alls, men du kommer fortfarande att få några av fördelarna.

Om du använder oljan för att få en bättre hud, applicera ett tunt och jämn lager direkt på det drabbade området upp till tre gånger om dagen. Beroende på tillståndet du behandlar bör du börja se resultat inom ett par veckor.

För vissa människor är den rena oljan lite för stark för sin hud. Späd ut det i vatten om det är så för dig. Tillsätt cirka 10 ml olja i 250 ml vatten i en förslutningsbar behållare. Förslut sedan behållaren och skaka den kraftigt precis innan blandningen appliceras på huden.

Rekommenderad dos

Kapslar

För de primära långsiktiga hälsofördelarna med svartkumminolja är den nödvändiga dosen ganska liten: 200 till 400 mg svartkumminolja verkar vara effektivt, även om den högre delen av detta dosintervall kan vara mer effektiv.

Studier av viktminskning har använt något högre doser på 2000 till 4000 mg per dag. I båda fallen delas doserna upp i två lika stora portioner som tas på morgonen och på kvällen.

Olja

För behandling av hudsjukdomar används en applicering två gånger dagligen, och rätt ”dos” är vilken mängd olja som helst som behövs för att lätt massera på det drabbade området.

Biverkningar av svartkumminolja

Svartkumminolja verkar vara relativt säker, utan några rapporterade biverkningar bland flera kliniska prövningar på svartkumminolja för viktminskning (1).

Studier på råttor har funnit att även vid höga doser orsakar svartkumminolja inte giftig skada på levern, vilket ger ytterligare bevis för dess säkerhet (2).

När det används på huden medför det en liten risk för kontaktdermatit, vilket är en allergisk reaktion som kan orsaka utslag. En fallstudie i en dermatologitidskrift beskriver denna risk, vilket är ett fenomen som observerats i många växtbaserade föreningar (3).

Vanliga frågor om svartkumminolja

Hjälper svartkumminolja mot fetma? Ja, det finns vissa bevis på att svartkumminolja kan hjälpa människor att gå ner i vikt och bekämpa fetma. En studie med råttor visar att extrakt av svartkumminolja kan öka insulinkänsligheten och minska blodfetterna, vilket i slutändan kan hjälpa till att förhindra hjärt- och kärlsjukdomar (4).

Kan svartkumminolja sänka kolesterolet? Svartkumminolja kan sänka kolesterolet, men fler studier behövs för att bekräfta dessa effekter. 

Används svartkumminolja på huden? När det gäller användning på hyn har svartkummin använts för att behandla eksem och blåsor. Det finns också bevis på att det kan användas direkt i hårbotten för att förbättra hårväxt och lugna hårbotten.

Hjälper svartkumminolja att förbättra sexuell hälsa? Svartkumminolja har en otrolig potential när det gäller manlig sexuell hälsa, med förmågan att möjligen öka testosteronnivåerna. Mer testosteron kan förbättra spermier, rörlighet, fertilitet och sexlust. Det finns också bevis på att svartkumminolja kan hjälpa till att reglera menstruationscykeln hos kvinnor, vilket också kan förbättra sexuell hälsa kraftigt och öka fertiliteten.

Hur mycket svartkumminolja ska jag ta dagligen? Om du tar svartkumminolja i flytande form bör du se fördelar med en till två teskedar per dag. När det gäller softgels eller kapslar kan du behöva börja med två 500 milligram portioner två gånger dagligen. Beroende på resultaten du ser kan du öka eller minska ditt dagliga intag i enlighet därmed. Det är viktigt att börja med den lägsta dosen och se om det uppstår några biverkningar. 

Kan svartkumminolja sänka blodtrycket? Ja, svartkumminolja kan hjälpa till att sänka blodtrycket genom att sänka systemisk inflammation. En studie visade till och med att blodtrycket sänktes av personer som konsumerade svartkumminolja under en period av 2 månader. Det visade också att människor som tog svartkumminolja fick stora fördelar, vilket indikerar ett dosberoende förhållande. 

Fungerar svartkumminolja verkligen? Medan svartkumminolja verkar vara effektiv vid behandling av tillstånd, finns det inga garantier när det gäller de utbredda påståenden som rör svartkumminolja. 

Kan jag dricka svartkumminolja? Ja, du kan dricka svartkumminolja, men bara några teskedar åt gången. Mer än detta kan orsaka biverkningar och bieffekter.

Vilka är hudläkande egenskaperna hos svartkumminolja? När den används direkt på hudens yta kan svartkumminolja minska svårighetsgraden av akne, sänka inflammation, rensa porerna och förbättra hudens övergripande utseende och struktur.

Hur ska du testa svartkumminolja på din hud? När du använder en ny hudvårdsprodukt är det viktigt att testa produkten på en liten del av din hud för att avgöra om du är allergisk och om produkten orsakar en hudreaktion eller inte. Om ingen reaktion uppstår, använd gärna svartkumminolja som du vill.

Kan man göra sin egen svartkumminolja? Även om det förmodligen är möjligt att göra din egen svartkumminolja hemma, skulle det ta mycket tid och energi att göra produkten. Den bästa användningen av svartkumminolja hemma är att kombinera med andra produkter för att förbättra deras fördelar. 

Är svartkumminolja farligt? Svartkumminolja är giftigt i stora mängder, men i allmänhet är det mycket säkert. När den används på huden kan svartkumminolja orsaka blåsor eller utslag, särskilt hos dem med en odiagnostiserad allergi mot svartkumminolja. 

Skadar svartkumminolja organ? När du använder svartkumminolja konsekvent och över en längre tid finns det en potentiell risk för att du kan skada din lever, njurar och andra inre organ. Därför är det bäst att du rådgör med en vårdpersonal för att diskutera biverkningarna av detta ämne och hur de kan påverka dig specifikt.

Interagerar svartkumminolja med medicinering? Även om de flesta mediciner inte direkt interagerar med produkter som svartkumminolja, finns det en extrem risk för fara när mediciner reagerar. Rådgör med din läkare innan du använder svartkumminolja om du för närvarande använder någon form av medicinering.

Var kan man köpa svartkumminolja? Svartkumminolja är populärt över hela världen, men det finns begränsningar när det gäller platser där du kan köpa dessa produkter. Det enklaste och billigaste sättet att få tag på dessa produkter skulle vara via onlinebutiker som Svensktkosttillskott eller Amazon. Om du vill köpa dessa produkter i butiker hittar du dem troligtvis i hälsokostsbaserade butiker som Life eller dylik.

Kan man ta svartkumminolja under en längre tid? Eftersom svartkumminolja vanligtvis används för att behandla specifika tillstånd använder människor sällan svartkumminolja konsekvent. Det är möjligt att använda svartkumminolja på lång sikt, men det finns väldigt få studier som analyserar de långsiktiga effekterna av att använda denna produkt. De flesta experter skulle rekommendera att använda svartkumminolja i tre månader eller mindre.

Används svartkumminolja för viktminskning? Ja, svartkumminolja kan vara till nytta om du vill gå ner i vikt på grund av dess hypoglykemiska och hypolipidemiska egenskaper. En studie visade att när svartkumminolja kombineras med en kalorifattig diet är det mer sannolikt att deltagarna går ner i vikt. Det verkar också vara oerhört användbart vid behandling av metaboliskt syndrom och kan i slutändan hjälpa till att förhindra utvecklingen av många kardiovaskulära störningar (5).

Kan svartkumminolja bota depression? Vissa studier har visat att de med ångest och depression kan ha nytta av att komplettera med svartkumminolja dagligen. Efter att ha utlöst ångest och depression hos råttorna och sedan behandlat dem med svartkumminolja, minskade tecknen och symptomen på båda dessa tillstånd signifikant (6).

Vad är svartkumminolja? Svartkumminolja kommer från Nigella sativa-växten som är infödd i asiatiska länder. Oljan i sig extraheras direkt från fröna och kan användas som krydda eller smakämne i livsmedel eller som behandlingsmetod för många hälsotillstånd och sjukdomar. Det som gör svartkumminoljan unik är det faktum att den är full av antioxidanter. Baserat på anekdotiska bevis verkar det som att svartkumminolja kan vara fördelaktigt vid behandling av nästan alla tillstånd som är kända för människan. Men det är starkt ifrågasatt av dem inom det vetenskapliga området.

Vad kan svartkumminolja bota? Svartkumminolja antas vara fördelaktigt när det gäller behandling av ett brett sortiment av sjukdomar och tillstånd. Detta inkluderar högt blodtryck, diabetes, ångest och depression, andningsbesvär, hudinflammation, fetma, håravfall, eksem och andra hudförhållanden.

Innehåller svartkumminolja antioxidanter? Ja, svartkumminolja innehåller kraftfulla antioxidantfunktioner, vilket är varför det kan hjälpa till att behandla så många tillstånd. 

Varför är svartkumminolja effektiv när den används på huden? Svartkumminolja verkar vara effektivt på huden tack vare dess återfuktande förmåga, antioxidantkvalitet och antiinflammatoriska fördelar. Detta hjälper till att behandla tillstånd som eksempsoriasis ganska effektivt. 

Orsakar svartkumminolja kontaktdermatit? Även om det är sällsynt kan svartkumminolja orsaka en allergisk hudreaktion som kallas kontaktdermatit. Det bör noteras att de flesta växtbaserade produkterna har denna egenskap och det är inget att oroa sig för. Du bör alltid börja med en liten droppe på huden för att bedöma eventuella biverkningar innan du applicerar en större mängd. 

Vad behandlar svartkumminolja huvudsakligen? Svartkumminolja är ett tillskott som används för att behandla led- och ryggsmärta, inflammation och hudirritation. Denna olja härrör från att pressa fröna från nigella sativa -växten, som är infödd i Mellanöstern. Svartkumminolja har varit föremål för omfattande forskningsvetenskaplig forskning om dess potential som växtbaserad behandling. Den mörka bärnstensfärgade oljan innehåller kraftfulla antioxidanter, inklusive föreningen tymokinon.

Sammanfattning

Svartkumminolja erbjuder en intressant kombination av antioxidanter, antiinflammatoriska och fuktgivande egenskaper. Det har undersökts som en behandling för allt från hudsjukdomar som eksem och psoriasis till fetma och de problem som följer med, som högt blodtryck, insulinokänslighet och högt kolesterol.

Vetenskapliga bevis tyder på att det är ett tillskott med låg risk att få negativa effekter. De enda rapporterade problemen är allergiska reaktioner på huden, men dessa är sällsynta.

Om du vill ha ett helt naturligt tillskott som kan göra två arbeten, dels som en läkande salva för hudförhållanden, men också som ett sätt att bekämpa viktökning och dess långsiktiga hälsoeffekter, kan svartkumminolja vara precis vad du behöver.

För rekommendation av Kroppexpertens #1 svartkumminolja, klicka här.

Foto av författare

Skrivet av: Victor Mårtensson

Victor är vår främsta produkttestare och redaktör. Han har mer än 10 års erfarenhet inom träning och har tränat inom olika sporter på hög nivå. Med sin erfarenhet och kompetens har han en djupgående kunskap inom framförallt inom kropp, hälsa och kost.
traningsbloggar.info Reggad på Commo.se